Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dna-test har tagits inför mordrättegången

Trots att tvillingen tidigare vägrat lämna ett dna-prov inför hovrättsförhandlingarna, ska nu ett test ha tagits, rapporterar P4 Halland.

Det är med hjälp av en helt ny teknik som åklagaren kan särskilja vilken av tvillingarnas dna som har hittats på den patron som låg intill liket.

Läs mer: Strid om misstänktas dna inför mordrättegången

Advokaten till tvillingen som tidigare har vägrat lämna ett nytt dna-prov ska ha överklagat åklagarens beslut, men fått avslag. Nu ska man, enligt P4 Halland, ha lyckats ta ett dna-prov på en av de två männen som misstänks ligga bakom mordet i Marbäck.

– Vi har tagit ytterligare dna-prov för att kunna jämföra det med resultat som har framkommit av de undersökningar som är gjorda av Uppsala universitet. Om det har lett till någonting och vad det har lett till är inte klart ännu, säger åklagare Andreas Bergman till P4 Halland.

Sedan tidigare finns sex bevisföremål där dna har hittats, men där Tingsrätten inte kunde avgöra om de tillhörde en eller båda av tvillingarna. Enligt Andreas Bergman har man sedan undersökningen vid Uppsala universitet kunnat binda tre av föremålen till en av tvillingarna. Man hoppas nu, med hjälp av det nya dna-testet, kunna binda de resterande tre bevisföremålen till en eller båda av tvillingarna.

Hovrättens förhandling i målet inleds 11 april och beräknas pågå under sex dagar.

Läs mer: Mordet i Marbäck - detta har hänt

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här