Det händer med brandhärjade tomten i hamnen

Det är ungefär ett år sedan en jättebrand bröt ut i en bilverkstad i hamnen. Nu är tomten upprensad och det syns inte längre ett spår av att det varken har funnits en byggnad där eller att den byggnaden har brunnit. Men vad händer med tomten som just nu bara står öde?

ANNONS
|

Tomten vid korsningen mellan Styrmansgatan och Stationsgatan, där bland annat en bilverkstad och Kitekalle tidigare låg, tillhör Halmstads kommun. I och med att den tomten, precis som många andra i området, ingår i planerna för det nya bostadsområdet på Tullkammarkajen.

– Alla fastigheter som vi äger i det området, inklusive den brandhärjade, är utvecklingsfastigheter som på sikt varit tänkta att rivas, säger Magnus Sjöberg, mark- och exploateringschef hos Halmstads kommun.

Tomten, som har sanerats sedan branden för ett år sedan, är sedan ett tag tillbaka bara en grusplan. Så kommer det också förbli tills det är dags bygga bostäder. Kommunen kommer inte uppföra några nya byggnader på fastigheten innan dess.

ANNONS

– Allting som hade med branden att göra är sanerat och åtgärdat, men när vi går vidare med projektet så krävs ytterligare utredningar av marken efter vad som eventuellt funnits där tidigare, säger Magnus Sjöberg.

Den kraftiga industribranden bröt ut på lördagseftermiddagen den 14 december förra året. Svart rök spreds över centrum och räddningstjänsten utfärdade ett VMA, viktigt meddelande för allmänheten, om att brandröken var farlig.

Efter ett antal timmars släckningsarbete var branden bekämpad. Polisen utredde det som allmänfarlig ödeläggelse, men förundersökningen lades så småningom ner.

Läs mer: Lagerlokal i Halmstad övertänd – allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus

Läs mer: Värden för över 100 miljoner kronor räddades

Läs mer: Se de unika bilderna från industribranden i Halmstad!

Läs mer: Polisen: "Vi utreder allmänfarlig vårdslöshet"

ANNONS