Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Dessa förskolor byggs härnäst

Fastighetskontoret har flera projekt som kommer före Engelbrektsplanen. Nya förskolor i Oskarström, Frösakull och Söndrum står näst på tur.

Första spadtaget för den nya förskolan på Engelbrektsplanen kommer att dröja. Fastighetskontoret, som utför och bygger förskolor i Halmstads kommun, har ännu inte upprättat någon tidsplan vare sig för förskolan eller för utbyggnaden av Nyhemsskolan.

- De projekten har inte kommit till oss än. Vi har andra förskolor som kommer före, menar Marcus Holmgren, projektchef på fastighetskontoret.

Vilka förskolor är på gång härnäst i Halmstads kommun?

- Det är en förskola i Oskarström, en i Frösakull och en i Söndrum. De ska ut på förfrågan i slutet av januari så de ligger närmast till när det gäller nybyggnation av förskolor, säger Marcus Holmgren.

Läs även: Bostäder ökar behov av förskoleplatser

I Oskarströms byggs en ny förskola med fyra avdelningar i kvarteret Heden i Oskarström, intill Esperedsskolan och Österledsskolan.

Frösakull får en nybyggd förskola i korsningen Kungsvägen/Fammarpsvägen, norr om golfbanan. I Söndrum byggs fyra avdelningar i en ny förskola intill Trollbergets förskola.

Planen för den nya förskolan på Engelbrektsplanen är att den ska byggas i två våningar med preliminärt fyra avdelningar.

Utbyggnaden av Nyhemsskolan handlar om att öka skolans kapacitet från cirka 250 till 500 elever. Lokalerna ska även rymma årskurs 6.

Detaljplaneförslagen för båda projekten godkändes av samhällsbyggnadsutskottet i november förra året.