Den knivskurne mannen är vid liv – vårdas i Lund

Mannen som utsattes för det misstänkta mordförsöket på onsdagskvällen är vid liv, men vårdas i Lund med allvarliga skador. Den misstänkte gärningsmannen är anhållen och förhörs under torsdagsförmiddagen.

ANNONS
|

Larmet kom till polisen tjugo över sju på onsdagskvällen om en pågående misshandel på en adress på Nissastrand i Halmstad. När polis anländer med flera patruller finner man en man i 50-årsåldern som har blivit knivskuren längs halsen. Gärningsmannen är inte kvar på platsen.

LÄS MER:Man knivskuren i halsen – misstänkt mordförsök

Mannen fördes till sjukhus i ambulans med allvarliga skador.

– Den info jag har och kan ge är att det kom in en allvarligt skadad patient till akuten Halmstad i går, skriver Marianne Kondrup, kommunikationschef på Hallands sjukhus, i ett sms till HP.

På torsdagsmorgonen är mannens tillstånd ännu oklart, men han vårdas just nu i Lund och ska ha flyttats dit redan under gårdagskväll, enligt polisens jourhavande förundersökningsledare Peter Telemo.

ANNONS

– Den senaste informationen jag har är att han ska vara i en pågående operation, säger Telemo på torsdagseftermiddagen.

Rubriceringen är alltjämt försök till mord.

Vid 21.34 greps en man i 40-årsåldern i centrala Halmstad, misstänkt för angreppet. Han kunde gripas efter att ha setts vid allmän spaning, utifrån signalement som lämnats av vittnen.

– Vi har några dagar på oss att ta ställning till ifall den gripne ska begäras häktad. Han sitter frihetsberövad nu, säger Ginger Johansson, jourhavande åklagare och den som just nu leder brottsutredningen.

Förhör med den misstänkte har inletts och pågår under torsdagsförmiddagen. Vad som framkommit under förhör kan polisen inte uttala sig om med anledning av förundersökningssekretessen.

Lägenheten där mordförsöket ska ha skett spärrades av under kvällen. Teknisk undersökning påbörjades strax därefter, men är fortsatt avspärrat på torsdagen.

Motivbilden är ännu oklar för polisen, men arbetshypotesen är att det rör sig om ett verbalt bråk som har eskalerat.

– De inblandade är inte obekanta med varandra, men närmare än så vill jag inte uttala mig, säger Peter Telemo.

ANNONS