Delar av Getingeskolan stängs efter vattenläcka

300 elever på Getingeskolan får stanna hemma resten av veckan. Anledningen är en vattenläcka av okänd omfattning.

ANNONS
|

På måndagen drog höstterminen igång på Halmstads skolor. Strax efter avslutad skoldag fick 300 elever i årskurserna 6-9 på Getingeskolan beskedet att de får stanna hemma resten av veckan.

Anledningen är att högstadiets lokaler har drabbats av ett takläckage som man ännu inte vet omfattningen på.

Det var vid halv fem på måndagseftermiddagen som ett mail skickades ut från Halmstad Direkt, signerat Pauline Broholm-Lindberg, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen. Hon informerade om att man förra veckan hade upptäckt skador på innertak i flera klassrum som används av högstadiet på Getingeskolan. Under måndagen var fastighetskontorets personal på plats för att undersöka skadan.

ANNONS

"tills vi har fått en samlad bild i vilken omfattning som denna del av skolan är drabbad och hur problemen kan åtgärdas väljer vi att skicka hem högstadieeleverna veckan ut", skriver förvaltningschefen i mailet där elever och föräldrar får veta att resten av skolans verksamhet fortsätter som vanligt och de lärare som berörs får arbeta på andra platser inom förvaltningen. Mer information utlovas i slutet på veckan.

Mattias Blombergs tolvårige son började sjätte klass på Getingeskolan på måndagen. Samma dag fick familjen veta att skolan stängs och barnen ska vara hemma. Mattias Blomberg är starkt kritisk till beslutet.

– De gav inga alternativ. Barnen ska vara hemma. Men vi jobbar båda två och jag är bortrest hela veckan. Hur ska vi lösa de här dagarna, frågar han sig.

Han anser att man borde ha informerat direkt när skadan upptäcktes.

– Varför vänta till första skoldagen med att ta dit fastighetskontoret. De borde ha gjort det direkt, säger Mattias Blomberg, som önskar att de kunde ge barnen ett alternativ.

Hans son är inte den enda eleven som gjorde sin första dag i Getingeskolan.

ANNONS

– Lärarna är ju i tjänst. Varför inte hitta alternativ utanför skolan och göra något roligt tillsammans med eleverna, så att de får lära känna varandra.

HP får under kvällen kontakt med en av rektorerna på Getingeskolan som bekräftar att undervisningen ställs in och berättar att cirka 300 elever berörs.

– Jag vet inte så mycket mer, säger Nicola Trubarac, som ansvarar för de lägre klasserna på skolan och de årskurser som är på Plönningeskolan.

Det ligger inte någon information om vattenläckan på kommunens hemsida, men enligt rektorn ska det komma ett pressmeddelande under tisdagen.

ANNONS