Skänk en krona varje gång du besöker dasset. Inne på toaletten i kaféet har Lizzie Nilsson en lite bössa och information om vad som händer med pengarna som skickas till  Haiti.
Skänk en krona varje gång du besöker dasset. Inne på toaletten i kaféet har Lizzie Nilsson en lite bössa och information om vad som händer med pengarna som skickas till Haiti.

Dasskampanj ska hjälpa Haiti

Skänk en krona varje gång du går på dass. Det är Lizzie Nilssons kampanj för folket i Haiti. Efter 300 toabesök här hemma kan människorna i Haiti få en ny toalett.

ANNONS
|

Det hela började för snart ett år sedan, när Lizzie Nilsson satte ut en liten fastebössa i sitt kafé för att samla in pengar till offren i Haiti. Dagen efter hittade hon bösssan inne på toaletten.

- Ja, det var något litet barn som tyckte det var roligt och skulle skoja. Jag tog det som ett tecken och kom på en idé, skrattar hon.

Det var då dagen före palmsöndagen, och på söndagen bad hon att få säga några ord i kyrkan. Det gällde en liten pappersbössa att ha på toaletten. Bössorna delades ut gratis, det enda folk behövde göra var att lägga en krona i den varje gång de gick på toaletten hemma.

ANNONS

- Det var många som räckte upp handen, jag hade inte förväntat mig den responsen.

Så ett år senare, på kommande palmsöndag ska hon samla in bössorna.

- Det ska bli spännande att se hur många vi får in.

Hon har en bössa på toaletten i kaféet, och en i kassan. Med hjälp av dem har hon redan kunnat skicka en del pengar till Svenska kyrkan i Haiti. Dasskampanjen ska vara lite rolig.

- Man är ju ensam inne på dasset och kan filosofera. Står där en liten bössa så kan man få sig en tankeställare, säger Lizzie och fortsätter:

- Det räcker med att avstå från det lilla, det kan räcka ganska långt.

Själv har hon arbetat med välgörenhet på olika sätt i över 40 år och rest mycket.

- Det är viktigt att människorna i landet får vara delaktiga i uppbyggnaden efter sådana här katastrofer. Men utan pengar blir det svårt, säger Lizzie som redan har en ny kampanjidé på gång.

ANNONS