Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Damm och bäck ska göras fina i Norre katts park

Restaureringen av Norre katts park fortsätter. Efter att lindarna som föll i stormen Gorm har återplanterats har turen nu kommit till näckrosdammen och att återskapa en torrlagd bäck.

Som HP tidigare berättat har Boverket beviljat nästan en miljon kronor för upprustning av Norre katts park. Eftersom kraven för bidraget är att kommunen lägger minst lika mycket har det alltså funnits omkring två miljoner i potten.

LÄS MER: Två miljoner läggs på att göra Norre katts park fin

I fjol höstas inleddes arbetet genom att kommunen återplanterade 13 lindar som föll när stormen Gorm rasade. Dessutom fick befintliga bokar sällskap av tio nya och det planterades även buskar och blommor.

LÄS MER: Norre katts park har fått nytt och yngre liv

Nu är det dags för nästa steg. Denna gång är det näckrosdammen som står i fokus samt den bäck som för många år sedan porlade genom parken och fram till dammen.

Dammen torrläggs

Arbetet startar på måndag, den 14 september, och inleds med att dammen torrläggs. Sedan rensas gammal jord och döda löv bort från bottnen och en speciell gummiduk läggs på.

– Det blir ny växtlighet runt dammen och även nya näckrosor. Vi har också investerat i en pump som ska ta vatten från dammen och pumpa upp det till stenbron där det sedan rinner vidare i den bäck som ska återskapas, och ner i dammen igen. Det innebär att vattnet kommer att cirkulera och vi slipper algpåväxt, berättar Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare.

Bäcken ska rinna genom rhododendrondalen, och nya rhododendron kommer att planteras i slänten längs med bäcken tillägger hon.

Klart i slutet av november

Under byggtiden kommer området mellan näckrosdammen och stenbron att vara avstängt. Renoveringen beräknas vara klar i slutet av november.

– Det känns jätteroligt att komma vidare med detta, det här blir jättefint och kommer att tillföra mycket till parken. Vi tror att det leder till att ännu fler besöker parken, säger Sofia Warpman.

Under hösten ska även parkens lekplats rustas upp. Som HP tidigare berättat blir det djungeltema på denna.

– Vi håller på att upphandla entreprenör och går allt som det ska är planen att vi ska bli klara under året, säger Sofia Warpman.

LÄS MER: Populär lekplats får djungeltema

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!