Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Dags för omfattande renovering av Arenabadet

I maj påbörjas en omfattande renovering av Arenabadet. För att undvika framtida rostskador måste klinker och kakel bytas ut. Kostnaden beräknas landa på nio miljoner och äventyrsdelen, som just nu ändå är stängd, kommer att öppna tidigast i november.

För några år sedan upptäcktes sprickor och läckage i anläggningens källare. En besiktning visade att vatten från bassängerna läckte igenom både väggar och bjälklag.

För att inte riskera rostskador måste därför kakel och klinker på väggar och golv i hela anläggningen, dock inte i bassängerna, rivas ner och bytas ut.

LÄS MER: Arenabadet behöver renoveras för flera miljoner

– Vi sätter igång med detta i maj månad. Det är en stor renovering som även omfattar duschutrymmena i damernas och herrarnas omklädningsrum och vi ska också göra vissa målningsarbeten på pelare och väggar, säger Roger Bengtsson som är projektledare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Nio miljoner

Kostnaden för renoveringen beräknas landa på omkring nio miljoner kronor. Planen var, långt före corona, att genomföra arbetet under senvåren och sommaren 2021 då badet har färre besökare. Men på grund av pandemin har Arenabadet ändå varit stängt för allmänheten sedan november i fjol.

– Så att göra de här renoveringarna nu när inte så många påverkas är ju gynnsamt, det är ett tidskrävande jobb och det handlar om stora ytor, säger Roger Bengtsson.

Endast simundervisning och viss föreningsverksamhet pågår i anläggningen, och i samband med att renoveringen drar i gång flyttar dessa delar till Simstadion Brottet.

Kan troligen öppna i november

Renoveringen av badet kommer att pågå till i höst.

– Vi räknar med att kunna öppna motionsbassängen och aktivitetsbassängen i september men arbetet i äventyrsdelen kommer att pågå minst fram till november, säger Roger Bengtsson.

Det innebär att om pandemiläget tillåter så kan allmänheten besöka Arenabadet i september, men får vänta med att roa sig i äventyrsdelen tills arbetet är klart även där.

Att påbörja renoveringen tidigare just för att anläggningen ändå är stängd för allmänheten var inget alternativ enligt Roger Bengtsson.

– Vi kan inte börja riva när det pågår simundervisning och föreningsverksamhet och att stoppa den verksamheten hade inte varit aktuellt, säger han.

LÄS MER: Nämnd tappar många miljoner i intäkter

LÄS MER: Äventyrsbadet stänger på grund av corona

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här