Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Max Holmgren
Bild: Max Holmgren

Dags att söka kommunala sommarjobb

Även om gatorna är täckta med snö och sommaren känns långt borta är det dags att börja söka sommarjobb. Både Halmstads kommun och Region Halland kommer att erbjuda jobb för gymnasieungdomar, men från regionens sida är det fortfarande lite osäkert i vilken form.

Förra året blev sommarjobben från Halmstads kommun och Region Halland för gymnasieungdomar inte riktigt som många hade förväntat sig. Med anledning av pandemin var det många unga som blev utan jobb när bland annat Stadium Sportscamp ställdes in och regionen inte kunde ta emot lika många sommarjobbare som planerat.

Nu är regionen och kommunen mer förberedda och satsar på att sommarjobben de erbjuder för gymnasieelever blir av i år.

Kommunen har redan annonserat ut sommarjobben som riktar sig till gymnasieungdomar. De ser fram emot att kunna erbjuda 350 ungdomar jobb i kommunens olika verksamheter i sommar.

– Sommarjobben är viktiga för ungdomarna och det som är bra med sommarkraft är att många får jobb på ställen de annars inte skulle söka sig till och oftast blir det väldigt bra, säger Kjell-Åke Johansson på arbetsmarknadsenheten inom Halmstads kommun.

För regionen pågår fortfarande en process för att reda ut vilka verksamheter som kommer att kunna ta emot sommarjobbare i år och jobben kommer att annonseras ut senare i vår när de vet var de kan erbjuda platser.

Enligt Arbetsmiljöverkets regler får minderåriga ungdomar inte utföra arbete inom vård och omsorg i miljöer där det finns risk att de blir smittade av covid-19. Detta är något som regionen tar hänsyn till och följer de rekommendationer som finns.

– Det kommer att bli annorlunda i år såklart, men vi vet att jobben är värdefulla för ungdomarna, säger Indre Grimpe, HR chef på Region Halland.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!