Jas Gripen-plan i formation av en julgran.
Jas Gripen-plan i formation av en julgran. Bild: Stefan Bennhage

Då flyger julgransplanen över Halmstad

Nu är det jul igen – och då är det också dags för Jas-plan att flyga över stan i klassisk julgransformation. Under onsdagen passerar Försvarsmaktens plan över Halmstad två gånger. Tiderna är högst preliminära, men Hercules-planen beräknas passera i form av en julkula klockan 11.37. Den uppskjutna julgransflygningen med Jas-plan beräknas passera klockan 14.49.

ANNONS
|

Försvarsmakten skriver på sin hemsida att man inte bara flyger i julgransformation för att sprida god julstämning utan också för att formationsflygning är en bra övning för stridsflygsdivisionerna. Man menar ytterligare att det är sätt för flygvapnet att visa närvaro.

Under onsdagen får man dubbla chanser att se Försvarsmaktens plan flyga över Halmstad. HP planerar att sända minst en av flygningarna i efterhand på hallandsposten.se.

Under onsdagen passerar ska planen Tp 84 Hercules från Skaraborgs flygflottilj swisha förbi vid 11.37 – i form av en julkula.

Blekinge flygflottilj skulle ha passerat redan under tisdagen. Dåligt väder gjorde dock att den flygningen blev uppskjuten och de passerar därför med sina Jas Gripen över Halmstad vid 14.49 i klassisk julgransformation.

ANNONS

Man skriver att tiderna är preliminära och kan komma att ändras med anledning av lokala väderförhållanden.

ANNONS