Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Då börjar BRA flyga från Halmstad igen

Flygbolaget BRA överlevde sin rekonstruktion och siktar nu på att starta upp den reguljära flygtrafiken igen. I slutet av juni planerar man att starta upp linjen mellan Halmstad och Bromma.

Coronapandemin har slagit hårt mot inrikesflygbolaget BRA. I mitten av mars förra året drog man ner flygtrafiken till en samhällskritisk nivå, två veckor senare ställdes all flygtrafik in helt och hållet. Några dagar senare kom också beskedet att BRA ansökte om rekonstruktion för att skydda bolaget från konkurs.

Nu börjar det dock se ut att bli ljusare tider. Flygbolaget ska starta upp flygtrafiken i etapper med start i maj och fortsättning under sommaren. Den 12 maj börjar flygen gå mellan Bromma och Visby, Ängelholm, Malmö samt Umeå.

Övriga flyglinjer återupptas etappvis under sommaren. I etapp två, som drar igång efter midsommar, öppnar man upp ytterligare fem linjer, däribland den mellan Halmstad och Bromma.

– Det här är en dag vi har sett fram emot länge och det vet vi att våra kunder också har gjort. Många är vi som längtat efter att träffa nära och kära, resa iväg på semester och genomföra de viktigaste affärsmötena öga mot öga och nu är det äntligen dags, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på flygbolaget BRA, i ett pressmeddelande.

Inledningsvis, mellan 26 juni och 3 september, erbjuder BRA en avgång per dag, fyra dagar i veckan. Till hösten utökar bolaget till tre avgångar per veckodag och två avgångar på söndagar.

– Jätteroligt med goda nyheter! Goda nyheter kan man inte få för mycket av. Vi hälsar BRA varmt välkomna tillbaka till Halmstad igen, säger Anette Holmgren, affärsutvecklare på Halmstad City Airport, i ett pressmeddelande.

Flygbolaget Air Leap har flugit mellan Bromma och Halmstad sedan juni förra året.

LÄS MER: Flygplatsen får drygt 17 miljoner för att täcka förluster

LÄS MER: Flygplatsen säger upp personal

LÄS MER: Vändningen – inga Gran Canaria-resor från Halmstad

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!