Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sjuksköterskan Gunilla hann inte få sitt vaccin och är nu sjuk i covid-19. ”Jag blev så fruktansvärt besviken när jag hörde om chefernas vaccination. Det här skadar hela verksamheten”, säger hon.  Bild: Johan Nilsson/TT och Jari Välitalo
Sjuksköterskan Gunilla hann inte få sitt vaccin och är nu sjuk i covid-19. ”Jag blev så fruktansvärt besviken när jag hörde om chefernas vaccination. Det här skadar hela verksamheten”, säger hon. Bild: Johan Nilsson/TT och Jari Välitalo

Covidsjuk sjuksköterska rasar över chefernas vaccination

Sedan två veckor är sjuksköterskan Gunilla och hennes barn sjuka i covid-19. Smittan fick hon på jobbet i Halmstad.
– Jag hann inte få min spruta och blev så fruktansvärt besviken när jag hörde om chefernas vaccination, säger hon.

Gunilla heter egentligen något annat, men vill inte stöta sig med sin arbetsgivare, Halmstads kommun, och har därför valt att inte framträda med namn och bild.

I sitt arbete som kommunal sjuksköterska ingår hon i den personalgrupp som nu är högst prioriterad för att få covidvaccin.

– Vi i personalen ska ju i första hand vaccinera oss via företagshälsovården, men det har varit jättesvårt att få en tid. Så fort det släppts nya tider så har de tagit slut, berättar hon.

Hann inte få sitt vaccin

Gunilla beskriver hur hon under hela pandemin varit noga med att skydda sig, men att hon nu fallit på målsnöret och hann bli smittad innan hon fick sitt vaccin.

– Jag har nu alla symptom och har dessutom smittat mina barn. När jag läste om hur chefer och administrativ personal fått överblivna doser så reagerade jag jättestarkt. Det är ju vi som dagligen riskerat att smittas som behöver vaccinet, inte de som kan jobba hemifrån och har möten via Teams.

Halmstads kommun är inte ensam om att ha slirat på prioriteringsordningen när det uppstått överblivna doser vaccin. HP ha bland annat rapporterat om liknande fall i Laholm och i Eskilstuna har chefer låtit vaccinera sina anhöriga. Men Gunilla tycker det är extra allvarligt att chefer inom hemvårdsförvaltningen själva tagit emot vaccin:

Alla har ett eget ansvar

– Detta är ju personer som har till uppgift att leda vården av de allra svagaste. Och för all vård gäller att den som har störst behov också ska få hjälp först. Det måste sitta i ryggmärgen. Dessa chefer har nu inte bara frångått de rutiner som gäller utan också brutit mot dem. De kan inte skylla på att läkare och sjuksköterskor gett klartecken. De som tagit emot sprutorna har alla ett eget ansvar, menar hon och tillägger:

– Om jag som sjuksköterska tar läkemedel som jag inte har rätt till så räknas det som stöld. Vad är då det här? Det här skadar hela verksamheten.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!