Coronabonusen välkomnas bland regionens anställda

”Skitbra”, ”Superkul”, ”En trevlig gest”. Beskedet om att Region Halland tänker betala ut en coronabonus på 5 000 kronor till alla anställda verkar minst sagt välkommet bland personalen.

ANNONS
|

Det var på onsdagseftermiddagen som regionpolitikerna gick ut och berättade att de kommer besluta om en extra ersättning till alla cirka 8 000 medarbetare, som ett tack för deras insatser under pandemin.

Läs mer: Alla regionanställda får 5 000 var i coronabonus

Ersättningen, 5 000 kronor före skatt, ska betalas ut i samband med decemberlönen till alla som varit anställda minst tre månader under perioden 1 mars till 31 december i år.

När Hallandsposten dagen efter pejlar reaktionerna bland personalen är det en och annan som fortfarande inte hört nyheten.

– Va? Är det 1 april? undrar någon.

ANNONS

Bra att man ger till alla

Flera instämmer i att beskedet var oväntat, men likväl välkommet.

– Det är många som varit glada idag, men jag hade själv inte väntat mig något extra. Man gör ju sitt jobb, vare sig det är pandemi eller inte, säger Annikka Berlin, som jobbar inom Vårdnära service på sjukhuset och bland annat arbetat på epidemiavdelningen.

Att bonusen blir samma för alla anställda, oavsett om de varit involverade i covidvården, väcker lite olika reaktioner:

– Jag tycker det är jättebra att man ger till alla. Alla har varit berörda på något sätt och bidragit med sitt, säger Annikka Berlin.

Berörts olika mycket av pandemin

Marie Johansson, sjuksköterska på gynekologimottagningen, håller med:

– Jag tror året har varit tufft för all personal, oavsett om man jobbat direkt med coronapatienter eller inte.

Tina Cronqvist, som är läkare inom psykiatrin, är lite mer tudelad:

– Det är förstås trevligt med bonusen, men min verksamhet har inte påverkats särskilt mycket. Det känns som att det finns andra som är mer värda pengarna. Samtidigt är det säkert svårt att dra en gräns, säger hon.

Även Cecilia Turesson, som är barnsjuksköterska på sjukhusets neonatalavdelning, känner att personalen berörts olika mycket av pandemin:

– Vi fick rucka på sommarsemestern och har ibland fått bära visir, men annars har vi inte märkt så mycket. Men jag tycker det är ett superbra beslut och 5 000 känns som en schysst summa, säger hon.

ANNONS

Bonusen en bra gest

Richard Nilsson, ekonom inom närsjukvården, uppskattar att alla anställda omfattas av bonusen.

– Jag är ju administratör, men tänker att det även krävs ett system runtomkring för att vården ska fungera. Sedan finns det förstås många som gjort helt fantastiska insatser. Bonusen är en trevlig gest och 5 000 kronor känns lagom, säger han.

ANNONS