På tisdagskvällen den 31 mars var det tänkt att Fabio Ishaq (SD) och Jonas Bergman (M) skulle debattera inför publik, men dte blir alltså inte av.
På tisdagskvällen den 31 mars var det tänkt att Fabio Ishaq (SD) och Jonas Bergman (M) skulle debattera inför publik, men dte blir alltså inte av. Bild: Roger Larsson

Corona ställer in politisk debatt

Debatten mellan Fabio Ishaq (SD) och Jonas Bergman (M) som skulle ägt rum på tisdagskvällen ställs in på grund av coronapandemin. Just nu är det viktigaste inte att debattera sakfrågor man inte är överens om konstaterar de båda.

ANNONS
|

I februari publicerade kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman ett inlägg på Facebook där han kallade SD:s politik för "helt ohållbar". Han poängterade SD:s omsvängningar i flera politiska beslut som då var högst aktuella. Hallandstrafikens seniorkort för äldre Halmstadsbor var ett exempel.

Fabio Ishaq svarade på kritiken genom att utmana Bergman på en politisk debatt, ett erbjudande som han godtog. Datumet bestämdes till tisdagen den 31 mars. Men när klockan slår 18 kommer den bokade salen i stadsbiblioteket stå tom, debatten har blivit inställd. Anledningen är coronaviruset.

LÄS MER:Utmaning på Facebook leder till politikerdebatt

– Det handlar helt enkelt om att det inte en jättebra idé att uppmana till folksamlingar just nu och vi hade sett fram emot en stor publik. Dessutom är det mycket annat vi behöver fokusera på nu under coronatider. Det hade känts oklokt, säger Jonas Bergman.

ANNONS

Fabio Ishaq tog för ungefär två veckor sedan initiativet till att flytta debatten till obestämt datum efter att coronakrisen är över, ett förslag som Bergman höll med om.

Hade det varit aktuellt att anpassa debatten för att kunna arrangera den riskfritt, exempelvis webbsändning?

– Det är klart att det hade gått att lösa men vi vill ha ett stort intresse från invånarna kring dessa frågorna. Det är viktiga frågor men det väger inte upp mot det som sker idag, säger Ishaq.

– Det kan kännas som lite futtiga frågor att diskutera just nu när det faktiskt finns viktigare frågor, fyller Bergman i.

När debatten blir av återstår att se, först när coronapandemin är över är det aktuellt att ta upp det igen. En fråga som de två politikerna dock är överens om är att situationen med coronaviruset gör att man kan lägga politiska oenigheter bakom sig.

– Man har sett många tecken på att det finns en god vilja från alla partier att hantera krisen och lägga annat åt sidan, säger Bergman.

ANNONS