Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Cityledaren: ”Inte bra att centrum släcks ned 20.30”

Folkhälsomyndigheten vill nu ta krafttag för att hejda en tredje våg av coronapandemin och bland annat stänga alla restauranger 20.30.
– Det här får ringar på vattnet för tryggheten. Nu blir city nedsläckt under många timmar på dygnet, konstaterar cityledaren Caroline Bengtsson.

Det var vid en presskonferens sent på ondagseftermiddagen som regeringen och Folkhälsomyndigheten beskrev hur man vill försöka få stopp på den ökade smittspridningen i landet. Med stöd av den nya pandemilagen har man möjlighet att utfärda hårda restriktioner och till och med stänga ner verksamheter.

Redan på måndag, den 1 mars, vill man införa krav på att alla serveringar, oavsett om de serverar alkohol, ska stänga senast 20.30. Det omfattar då allt från hamburgerkedjor till caféer.

– I city påverkar det främst McDonalds, pizzerior och kebabställen. Det är de som har öppet längre och som också håller lite koll på vad som händer i stan. Naturligtvis måste vi försöka minska smittspridningen, men öppna lokaler är också en trygghetsfaktor. Nu finns risk att det blir mer spring på gatorna, säger Caroline Bengtsson.

Oro för hur butiker påverkas

Direkt efter presskonferensen var hon i kontakt med några av Halmstad Citys 200 medlemmar och berättar att många känner sig osäkra på hur de kommer att påverkas.

– Det talas om ytterligare begränsningar av antalet personer som får vistas i butiker, men inte exakt antal. Det skapar klart en oro. Och krögarna tycker det känns becksvart. De skulle nu behöva planera inför sommaren, men ingen vet hur länge detta ska gälla.

Nya restriktionerna gäller även för gallerior och köpcentra, där man också vill begränsa möjligheterna till sittande servering.

Redan få besökare på Hallarna

När HP når Hallarnas centrumchef Niklas Santesson har han inte hört om de utökade restriktionerna, men säger spontant att han inte upplever problem med trängsel idag.

– Det är redan väldigt lite folk. Det finns ju begränsningar för hur många som får vistas i varje butik och även totalt på Hallarna och vi följer det noggrant. Länsstyrelsen har varit här och kontrollerat och gav oss väldigt fina omdömen, säger han.

Om det blir begränsningar för sittande servering i köpcentra så drabbar det i första hand det så kallade Mattorget på Hallarna.

– Men är det är lite folk i butikerna på Hallarna så är det ännu mindre på restaurangerna. Jag tycker man borde titta på hur det ser ut lokalt och inte göra lika i hela landet, säger Niklas Santesson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!