Fint läge. Fiskrestaurangen är tänkt att placeras på kajen vid Slottsbrons södra sida och blir granne med parken "Sinnenas promenad".
Fint läge. Fiskrestaurangen är tänkt att placeras på kajen vid Slottsbrons södra sida och blir granne med parken "Sinnenas promenad".

Bygglov för fiskrestaurang söder om Slottsbron

Företaget Fisk-Olle får bygga en restaurang och butik på kajen mitt emot Halmstads slott.

ANNONS
|

Byggnadsnämnden har beviljat bygglov för en byggnad i ett plan med en byggnadsyta på 300 kvadratmeter.

Delägaren Christian Backhausen var på onsdagseftermiddagen fortfarande ovetande om att bygglovet beviljats

– Jaså? Är det så? Det är klart att när man har lagt ner så mycket jobb som vi har gjort så är det skönt att det beviljas, säger han till HP.

Fasaden kläs med mörkgrå plåt och aluminiumfönster i gulbrun kulör. På fasaden mot norr och söder ska klängväxter, som exempelvis vildvin, planteras för att byggnaden ska harmoniera med parkrummet intill

Huvudentrén till området placeras genom en större öppning i den befintliga häcken mot gång- och cykelvägen öster om Nissan.

ANNONS

Entrén till restaurangen placeras på gaveln mot söder samt mot kajpromenaden längs Nissan.

Eftersom marken sluttar svagt mot kajpromenaden byggs ett trädäck för uteservering utanför restaurangen. För att utformningen av uteserveringen ska harmoniera med parken planteras häckar i norr och söder.

Restaurangen har fått lov att sätta upp en större skylt på fasaden mot norr och en mindre i söder. Skyltarnas karaktär påminner om drivved och ska belysas bakifrån.

Förhoppningen är nu att restaurangen ska kunna bli klar till nästa vår.

– Vi får sätta oss ner och ta beslut när vi fått det, men om allt går som det ska hoppas vi kunna ha spaden i jorden till hösten, säger Christian Backhausen.

ANNONS