Bilden är en genrebild och föreställer inte den aktuella butiken.
Bilden är en genrebild och föreställer inte den aktuella butiken.

Butiksanställd blev förföljd och misshandlad efter jobbet

En person som arbetar i en livsmedelsbutik i Halmstad blev förföljd av en bil då han slutade sitt pass. När han hade parkerat vid sin bostad blev han misshandlad av fyra män.

ANNONS
|

Händelsen inträffade under tisdagskvällen förra veckan. Mannen, som är anställd på en livsmedelsbutik i Halmstad, hade arbetat kvällsskiftet och var med och stängde butiken. När han satte sig i bilen och körde hem efter jobbet blev han förföljd av en bil som väntade utanför personalingången, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

När han parkerat bilen vid sin bostad, några kilometer från arbetsplatsen, kom fyra män fram till honom. Mannen blev misshandlad med både sparkar och slag som främst ska ha riktats mot huvudet, men räddades då ett vittne kom till undsättning. Männen försvann både till fots och i bilen som de hade anlänt med, då en femte man satt kvar i bilen.

ANNONS

Enligt matbutikens anmälan till Arbetsmiljöverket så ska männen varit inne i butiken tidigare under kvällen och misstänks då ha planerat brottet.

Den misshandlade mannen ska ha fått ett flertal sårskador i ansiktet samt värk i huvudet.

Anna Hoel är ansvarig utredare hos polisen. Hon vill dock inte uttala sig i nuläget, utan hänvisar till förundersökningssekretess.

– Nej, det är en pågående förundersökning, så jag vill inte säga något alls just nu. Vi jobbar på det här ärendet så får vi se var det leder, säger hon.

Ingen person är frihetsberövad för attacken. Ärendet rubriceras i nuläget som misshandel.

ANNONS