Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Butik utsatt för väpnat rån

Polisen söker efter två maskerade rånare, en man och en kvinna, efter ett knivrån mot jourbutiken Daily Livs på Pilefeltsgatan under onsdagskvällen. En ensam kvinna arbetade när gärningspersonerna kom in.

När HP träffar ägaren Delmar Hossain utanför butiken Daily Livs berättar han att den unga kvinnan som jobbade ensam i butiken vid rånet självklart var chockad efteråt, men att hon nu får stöd av bekanta.

– Hon har förklarat för mig att det var en tjej och en kille som var påverkade som kom in och hotade med en kniv, säger han, medan poliser är på plats för att säkra spår.

– De fick med sig lite kontanter och många paket cigaretter. De fyllde flera påsar – och med tanke på hur dyrt det är med cigaretter handlar det om stora pengar för mig, säger Delmar Hossain och gör en uppgiven min.

Flera rån under de senaste åren

Med tanke på att han bara drivit närbutiken i drygt ett år har han verkligen varit utsatt.

Han tog över den i december 2020 – och redan på nyårsafton inträffade första rånet. Den gången var det två maskerade personer som hotade en butiksanställd med ett vapenliknande föremål och fick med sig cigaretter.

Nästa rån inträffade i april. Den gången var det Delmar Hossain själv som stod ensam i butiken när en man kom in, drämde en yxa i disken och krävde pengar. Efter visst tumult lyckades rånaren få upp kassaapparaten, som åkt i golvet, samtidigt som ägaren tryckte på larmknappen.

Förövaren sprang därifrån – och enligt Delmar Hossain har han inte hört något om att polisen ska ha gripit några av gärningspersonerna från de rånen.

– Vi får hoppas att de lyckas bättre den här gången, säger han och slår ut med armarna.

HP har träffat Delmar Hossain i jourbutiken efter tidigare rån. ”Det är jättesvårt, men vad ska man göra? Man måste bara kämpa på” sade han efter rånet i april. Bild: Benjamin Troff/Arkiv
HP har träffat Delmar Hossain i jourbutiken efter tidigare rån. ”Det är jättesvårt, men vad ska man göra? Man måste bara kämpa på” sade han efter rånet i april. Bild: Benjamin Troff/Arkiv

Polisen söker med hund

Polisen har sökt med hund i området efter kvällens rån. De har ännu ingen gripen och sökningsarbetet trappas ned allt eftersom.

– Vi får se om det finns några övervakningskameror i området som kan ha fångat någonting. Vi hoppas på det, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Butiken har spärrats av i avvaktan på teknisk undersökning.

Ingen ska ha kommit till skada under tumultet.

LÄS MER: Butiksägaren efter andra rånet på kort tid: ”Det är jättesvårt”

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!