Nu är det dags för vågor igen.
Nu är det dags för vågor igen. Bild: Håkan Johansson

Busväder drar in över Halland under fredagsnatten

I år har inte våren gjort entré med sol och värme. Istället verkar den blåsa in. Nu är det dags för en ny framstöt. I natt friskar vindarna i och under fredagen blir det mycket hårda byvindar längs kusten.

ANNONS
|

– Den som är utomhus kommer att uppleva fredagsvädret som ganska besvärligt, säger meteorologen Alexandra Ohlsson på SMHI.

Det spelar ingen större roll om man befinner sig i södra eller norra Halland. Busvädret slår till på bred front. Blåsten drabbar framför allt kusten, medan inlandet får stå ut med mer kyla.

Redan ikväll (läs: torsdag) börjar det blåsa upp. Under natten blir vindarna allt hårdare och vid midnatt börjar det också regna. I Hallands inland kan det rent av bli snö.

– Kulmen nås under fredagen. Det kan fortsätta komma byar av regn eller snö men framför allt är det de kraftiga vindbyarna som ställer till det. Som mest ska det blåsa 22 meter i sekunden i byarna, säger Alexandra Ohlsson på SMHI.

ANNONS

Vindarna håller i sig under större delen av fredagen och avtar först framåt kvällen.

Till helgen blir dock vädret lite trevligare.

– Vindarna lugnar sig under lördagen även om byarna fortfarande kan vara friska längs kusten. Under lördagen kan det också bli stunder av sol, säger Alexandra Ohlsson.

Temperaturen är dock inget att skryta med. Den håller sig kring måttliga fem till sju grader. På söndagen försvinner solen igen. Hela dagen går i ett gråare töcken – men vindarna har åtminstone lagt sig för den här gången.

ANNONS