Brandman testade positivt för covid-19: ”Påverkar inte vår förmåga”

Halva skiftlaget insjuknade under samma vecka som en av brandmännen på räddningstjänsten i Halmstad testade positivt för covid-19. Men sjuktalen har varit låga under våren och enligt räddningschefen har förmågan inte påverkats av coronapandemin.

ANNONS
|

– Vi har haft fyra sjuka brandmän i ett av skiftlagen och en av dem har testat positivt för covid-19. Vad de andra tre har haft för sjukdom vet vi inte. Vi testar inte alla som är sjuka för covid-19, utan enbart de som uppvisar symptom, säger Tina Nordlund, ställföreträdande räddningschef.

Den covid-19-sjuke brandmannen sattes i karantän och var sjukskriven från jobbet tills han tillfrisknade. Han har nu återgått till tjänstgöring. De övriga tre insjuknade har också varit hemma från jobbet. Även de är tillbaka i tjänst.

– Vi har fått bemanna upp det skiftet precis som vi gör i vanliga fall när vi har sjukbortfall. Det här har inte påverkat vår förmåga, säger Tina Nordlund.

ANNONS

Frisk personal

Hon säger att räddningstjänsten i Halmstad ännu så länge har klarat sig väldigt bra, trots coronapandemin. Personalen har hållit sig väldigt frisk under våren och sjuktalen har varit väldigt låga. Av de som har varit sjukskrivna under de senaste två månaderna bedömer Tina Nordlund att de flesta skulle ha gått till jobbet under normala omständigheter.

– Som överallt annars uppmanar vi våra anställda att stanna hemma om de känner sig det minsta sjuka. Just nu har alla våra medarbetare ett jättestort ansvar att själva känna efter så att de är friska innan de går till jobbet, säger hon.

Tina Nordlund är ställföreträdande räddningschef i Halmstad.
Tina Nordlund är ställföreträdande räddningschef i Halmstad. Bild: Lina Salomonsson
ANNONS