Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Brand på Brunnsåkersskolan

Larmet om en misstänkt brand i publik lokal gick vid klockan två på tisdagseftermiddagen. Enligt larmet var det Brunnsåkersskolan som var drabbad.

När räddningstjänsten kom till Brunnsåkersskolan var branden redan släckt. Skolans automatiska brandlarm hade dragit i gång vid tvåtiden under tisdagseftermiddagen efter att en mindre brand utbrutit på en av skolans toaletter.

– Det har eldats pappersservetter och annat, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Branden var således snabbt under kontroll men räddningstjänsten var kvar på platsen under eftermiddagen för att vädra ur lokalerna.

Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada under händelsen.

Räddningstjänsten har varit i kontakt med polisen, men huruvida det skrivits en anmälan och under vilken rubricering är ännu oklart.

Enligt ett brev som skolans rektor skickat ut till personal och vårdnadshavare är det andra dagen i rad det brann på skolans toaletter. Även under måndagen ska det eldats i pappershandukshållaren eller papperskorgen. Under måndagen ska branden dock hunnit släckas innan det automatiska brandlarmet satt igång.

Rektorn uppger i brevet att skolan ser allvarligt på händelserna, som man nu följer upp i samverkan med polisen. Man meddelar också att vuxennärvaron i skolans lokaler kommer att öka.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här