Röda kvarn.
Röda kvarn. Bild: Emma Gustafsson

Brand i vägg på Röda Kvarn

Under lördagskvällen larmades räddningstjänsten till biograf Röda kvarn i centrum, där en brand hade utbrutit i en elledning.

ANNONS
LocationHalmstad city||

Det var strax innan klockan 23 som brandlarmet först kom in. Enligt Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten, åkte de till platsen med två enheter.

– De håller på att frilägga en vägg just nu. Vi avvaktar med förstärkning tills väggen öppnats upp och vi kan se huruvida branden spridit sig, säger Andersson runt klockan 23.15.

Ett fåtal besökare samt biografpersonalen ska ha befunnit sig i byggnaden när branden bröt ut.

– De är inte evakuerade i nuläget, säger Andersson, och tillägger att de blev larmade efter att man upptäckt både röklukt och värme komma från väggen.

ANNONS

Branden inuti toalettvägg

Klockan 23.30 meddelar räddningstjänsten att man tror sig ha hittat var branden först blossade upp. Enligt det inre befälet är det i väggen till två toaletter.

– Man har begärt dit en resurs till, vi håller nu på att bryta upp väggen till två toaletter inne på biografen, säger han.

Vid samma tid bedömde man inte att situationen var under kontroll, då det fortfarande fanns risk att branden spridit sig.

– Det är en gammal byggnad, så det finns stor risk att den sprider sig mellan väggarna och dylikt. Vi håller på att arbeta för fullt, sade man då.

Utbröt i elledning

Strax efter midnatt berättar Andersson att man just börjat avveckla sin insats. Enligt han hade branden utbrutit efter att en ”spik eller skruv” gått rätt in i en elledning.

– Det hade bränt väggen där kablarna går, i plaströr och ledningar, men det har inte uppstått några skador utöver det. Vi har frilagt och öppnat upp vägen och läget är helt under kontroll, säger det inre befälet.

ANNONS