Brand i industri

Strax efter klockan halv 10 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand inne på Stena Recyclings område.

ANNONS
|

Industrin som det brinner i ligger inne på Stena Recyclings område. Det ska först ha gått ett automatiskt larm följt av personal som ringt in och bekräftat att det brinner.

– Det brinner i ett rör där man transporterar pellets på anläggningen, meddelar Thomas Andersson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Brandmännen på plats arbetar med att kyla ner röret för att sedan kunna öppna upp det. Först därefter kan de bedöma hur pass mycket branden har spridit sig.

– Vi är fem enheter på platsen som jobbar med det.

Ungefär en timme efter larmet inkom var situationen under kontroll. En tankbil som var på väg till platsen kunde vända hemåt.

ANNONS

– Nu har man matat ut alla rester av pellets och man har öppnat upp röret. Allt ser bra ut och vi beräknar att vara klara om cirka 15 minuter, säger Thomas Andersson.

Efteråt ska man scanna av med en värmekamera för att se om det finns några förhöjda temperaturer i resten av anläggningen.

ANNONS