Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Brand i flerfamiljshus i centrala Halmstad

På måndagskvällen bröt en brand ut i en lägenhet på Södra Vägen i Halmstad. Branden startade i ett kök och spreds till ventilationen.
En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för mordbrand till följd av händelsen.

Larmet kom in till SOS klockan 19.06 på måndagen. Enligt de initiala uppgifterna ska det ha varit rökutveckling i en lägenhet och i trappuppgången i ett flerfamiljshus.

– När räddningspersonalen kom till platsen kunde de konstatera att det var en fullt utvecklad brand i en lägenhet, och de påbörjade släckningsarbetet, sa Jessica Alvenius, vid SOS Alarms presstjänst, strax efter larmet.

Räddningstjänsten skickade tio enheter till adressen på Söder.

– Det är en bekräftad brand i en lägenhet. Det har brunnit i ett kök och troligtvis gått vidare i ventilationen, sa Tomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, vid 19.30-tiden.

Inga personskador

Räddningstjänsten kunde släcka själva köksbranden men stannade kvar på platsen för att kontrollera att elden inte spridit sig.

– Det är ventilationen som vi inte har koll på, men vi håller på att undersöka den, förklarade Tomas Andersson på räddningstjänsten vid 19:30-tiden.

Ambulans kallades också till platsen, men i nuläget finns inga uppgifter om några personer ska ha skadats i samband med händelsen.

– Vi har inga personskador i nuläget, vad vi vet. Eventuellt är någon person lätt rökskadad, men jag har inte fått detta bekräftat, sa Tomas Andersson.

Man gripen för mordbrand

Vid 21-tiden bekräftade polisen att en man i 30-årsåldern gripits misstänkt för mordbrand till följd av händelsen. Lägenheten har spärrats av för en teknisk undersökning.

– I nuläget är det inte helt konstaterat vad det här handlar om. Därför inleder man en förundersökning gällande mordbrand, så att man kan vidta vissa utredningstekniska åtgärder. Men det skulle kunna landa i allmänfarlig vårdslöshet i slutändan, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här