Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Brand förstörde gamla stationshuset i Sennan

Det gamla stationshuset i Sennan eldhärjades under fredagskvällen. En av de två personer som bodde i huset fördes med ambulans till sjukhuset i Halmstad.

Larmet om branden kom klockan 20.42 och vid 22-tiden brann det fortfarande kraftigt med höga lågor och rökutveckling.  Styrkor från räddningstjänsten både i Halmstad och Oskarström var på plats och bekämpade elden. 

Stationshuset ligger precis intill järnvägsspåren och består av ett 2,5- och ett 1,5-planshus som är sammanbyggda. Den ena byggnaden var betydligt mera utsatt för lågorna. Trots att det ligger hus helt i närheten tycktes inget av dem vara i någon direkt fara. 

I huset bor en äldre man och hans son. Det var sonen som uppmärksammade en av grannarna på att det hade börjat brinna inne i huset. Pappan var då kvar därinne och hade enligt uppgift svårt att lämna det i sina försök att släcka branden. Det var i samband med räddningsförsöken som mannen kan ha tagit lite skada av röken. Han fördes med ambulans till sjukhuset under kvällen för observation.

Polisen var på plats och spärrade av brandplatsen. Oskarströmsvägen var visserligen inte avstängd, men trafiken leddes ändå om in i villakvarteren. Utanför avspärrningen samlades många Sennanbor som fick se hur det gamla stationshuset blev alltmer förstört av lågorna. 

Vad som orsakade branden kommer att utredas antingen under helgen eller i början på nästa vecka av polisens tekniska personal.