Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Bråket fastnade på skolans kameror

På Sannarpsgymnasiets övervakningskameror syns två elever brösta upp sig mot varandra med höjda nävar.
Efter att en lärare gått emellan går de utanför skolan där de – fyra mot en – ska ha misshandlat målsägande med slag och sparkar.

Bråket ägde rum en sen eftermiddag i november på Sannarpsgymnasiet mellan elever som enligt uppgift inte känner varandra sedan tidigare.

Målsägande satt på en bänk i väntan på lektion när han menar att en av de misstänkta elever går förbi upprepade gånger och stirrar på honom, varpå han stirrar tillbaka.

En av de misstänkta hämtar även sina kompisar och det eskalerar i att de bröstar upp sig mot varandra med höjda nävar i korridoren.

Efter att en lärare särat på dem sa en av de fyra misstänkta i kompisgänget att de tyckte att de ska ta det utomhus i stället.

Både den första dispyten samt hur eleverna går tillsammans ut från skolan fastnade på gymnasiets övervakningskameror och är del i bevisföringen.

Målsägande gick med en bit bort från skolan där han enligt uppgift fick höra att "du kan inte göra något, vi kan knivhugga dig i magen, vi kan bränna din bil, vi kan tatuera ditt ansikte i trädet".

Målsägande svarade enligt honom själv att han inte visste vem den andre killen är men att han tänkte stirra tillbaka på honom om han stirrade. Sedan går han tillbaka mot skolan, han säger i förhör att han inte ville ha bråk eftersom de var fyra och han var ensam.

Men när han försökte gå tillbaka in i skolan blockerade en av killarna dörren. Kort därefter fick han ett knytnävsslag vid ögat bakifrån av någon av de andra killarna. Han fick ytterligare ett slag på näsan samt tre sparkar i magen och på knät.

Enligt målsägande fortsatte han att bli hotad av killarna och deras vänner senare på dagen och dagen efter i skolan. Han uppger också att de skrattade åt hans blåtira och svullna näsa.

Nu står tre elever, 18 år gamla, åtalade vid Halmstads tingsrätt misstänkta för misshandel.

De misstänkta vittnar om dispyten inne på skolan men nekar till misshandeln utanför.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här