Karl-Erik Löfdahl, ordförande i PRO Eldsberga, och föreningens bouleansvarige Urban Sandberg beskådar den senaste förstörelsen vid boulebanan i Eldsberga. ”Det är svårt att förstå det roliga med att bära sig åt på det här viset”, säger de.
Karl-Erik Löfdahl, ordförande i PRO Eldsberga, och föreningens bouleansvarige Urban Sandberg beskådar den senaste förstörelsen vid boulebanan i Eldsberga. ”Det är svårt att förstå det roliga med att bära sig åt på det här viset”, säger de. Bild: Roger Larsson

Bouleförening oroas av förstörelse

Boulebanorna i Eldsberga är synnerligen uppskattade av ortens många spelare. Men platsen har också blivit ett tillhåll på kvällar och helger och på måndagen möttes medlemmarna återigen av förstörelse.

ANNONS
LocationEldsberga||

– Att här ofta ligger en massa fimpar har vi vant oss vid, men nu har man tagit en stor sten från boulebanorna och krossat en glasruta. Man har också brutit sig in i huset och tagit en låda spik som man spritt ut över parkeringen. Det var rena turen att ingen fick punktering på bildäcken, säger Karl-Erik Löfdahl, ordförande i PRO Eldsberga.

PRO-föreningen har en stor och aktiv bouleverksamhet och på måndagseftermiddagen samlades ett 30-tal personer för att spela i det vackra sensommarvädret.

PRO i Eldsberga har närmare 350 medlemmar och ett 40-tal av dem är aktiva i bouleföreningen. Att anläggningen återigen utsatts för förstörelse skapar oro.
PRO i Eldsberga har närmare 350 medlemmar och ett 40-tal av dem är aktiva i bouleföreningen. Att anläggningen återigen utsatts för förstörelse skapar oro. Bild: Roger Larsson

– Det är tydligen inte alla som tycker att vi ska ha det såhär trevligt. Tidigare i sommar hittade vi svedda pappersbitar vid husväggen. Vi är rädda för att man kommer att sätta fyr på huset, säger Karl-Erik och får medhåll av bouleansvarige Urban Sandberg:

ANNONS

– Vi vet inte vilka det är som förstör här, men vi tror det är ett gäng ungdomar. Man skulle förstås önska att deras föräldrar hade bättre koll på vad det gör om kvällarna, säger han.

PRO i Eldsberga har en aktiv bouleförening. På måndagseftermiddagen samlades ett 30-tal personer för att spela i det vackra sensommarvädret.
PRO i Eldsberga har en aktiv bouleförening. På måndagseftermiddagen samlades ett 30-tal personer för att spela i det vackra sensommarvädret. Bild: Roger Larsson

Svårt att komma åt problemet

Bouleanläggningen ligger lite för sig själv i grushålan i centrala Eldsberga. Den ägs av Halmstads kommun, men sköts av PRO-föreningen.

– Vi hoppas förstås att kommunen är snäll och rättar till det som förstörts, men vi vet inte hur vi ska komma åt det här problemet. Att sätta upp övervakningskameror skulle kanske hjälpa, men det kostar ju en massa pengar. Det är svårt att förstå det roliga med att bära sig åt på det här viset, säger Karl-Erik Löfdahl.

ANNONS