Ett nytt direktiv från Folkhälsomyndigheten förbjuder barservering, vilket tvingar populära nattklubben Boom Boom Room att stänga. Ägarna Krille Nilsson och Katarina Lund är oroliga för framtiden och för de 42 anställda. ”Min kompanjon har dessutom fått barn i natt. Vi har först gråtit av lycka och nu gråter vi av sorg”, säger Katarina Lund.
Ett nytt direktiv från Folkhälsomyndigheten förbjuder barservering, vilket tvingar populära nattklubben Boom Boom Room att stänga. Ägarna Krille Nilsson och Katarina Lund är oroliga för framtiden och för de 42 anställda. ”Min kompanjon har dessutom fått barn i natt. Vi har först gråtit av lycka och nu gråter vi av sorg”, säger Katarina Lund. Bild: Roger Larsson/Arkiv

Boom Boom Room tvingas stänga

Halmstads största nattklubb, Boom Boom Room, tvingas stänga. Detta som en följd av de nya direktiven från Folkhälsomyndigheten, som tills vidare förbjuder all barservering.
– Det är ju den serveringen vi lever på. Jag har gråtit sedan jag fick beskedet. Vem ska hjälpa oss genom det här? säger delägaren Katarina Lund.

ANNONS
|

Boom Boom Room, inrymt i den gamla baptistkyrkan på Karl XI:s väg, hade öppet som vanligt i lördagsnatt och lockade runt 350 festsugna besökare.

När HP ringer är det egentligen för att prata om en incident som hände då, där en besökare ska ha fallit ner på dansgolvet från lokalens övervåning. Det visar sig att mannen klarat sig utan allvarligare skador, men att ägarna Katarina Lund och Krille Nilsson befinner sig i chock av en annan anledning.

– Vi har precis fått veta att vi måste stänga ner och vet inte när vi får öppna igen eller om vi någonsin kan öppna igen. Vi har 42 medarbetare på vår lönelista som nu undrar hur det ska gå med deras jobb. Till på lördag har vi 35 bokningar som vi måste avboka och varor som vi inte vet om vi kan returnera. Det är kaos, sammanfattar Katarina Lund.

ANNONS

Får bara servera vid sittande bord

Folkhälsomyndighetens nya föreskrift meddelades vid en pressträff på tisdagseftermiddagen och innebär att barer, krogar, kaféer, restauranger och nattklubbar bara får servera dryck och mat vid sittande bord. Detta för att begränsa fortsatt spridning av coronasmittan.

– Tydligen anser man att det är just barer som smittar och det finns ingen möjlighet för oss att sätta våra gäster vid bord. Vi måste stänga, konstaterar Katarina Lund.

Socialminister Lena Hallengren (S) förklarade på pressträffen att man inser att det nya beslutet drabbar krog- och nöjesbranschen hårt, men att man gör detta för att hålla smittspridningen på en lägsta nivå.

Läs mer: Nu är det sluthängt vid bardisken

Svårt att klara en längre stängning

Katarina Lund och Krille Nilsson har just nu svårt att se hur nattklubben ska kunna överleva en längre periods stängning.

–  Vi har varit ordentliga och betat av våra banklån, vilket innebär att vi inte har någon buffert. Banken säger att de kan låna ut nya pengar, men då vill de ha mitt hus i pant. Det här är svårt att ta in. Min kompanjon har dessutom fått barn i natt. Vi har först gråtit av lycka och nu gråter vi av sorg.

ANNONS