Bolaget bakom Mr Vinc’k försätts i konkurs

Vinc. K Burger Family, bolaget bakom restaurangen Mr Vinc’k och cocktailbaren Lounge försätts i konkurs. Vad som händer med restaurangerna är oklart efter att ägaren hälsar till HP att ”ställena är sålda”.

ANNONS
|

HP har tidigare skrivit om turerna kring Mr Vinc’ks vara eller icke vara. Skatteverket ansökte om att sätta bolaget Vinc. K Burger Family i konkurs redan tidigt i höstas och sedan dess har man haft flera förhandlingar i Halmstads tingsrätt där man beviljats uppskov.

Men nu står det klart att bolaget trots allt försätts i konkurs. Bolaget meddelade under tisdagen till tingsrätten att man går med på konkursansökan och konkursen är nu registrerad hos Bolagsverket.

Anledningen är en växande skuld till Skatteverket. Enligt en förhandling i slutet av november var skulden då uppe i 450 000 kronor.

Ägaren av bolaget Salih Kabasi var till en början fast besluten om att betala bolagets skulder.

ANNONS

”Vi har legat efter på grund av ett tufft år. Men jag har kontakt med Skatteverket och jag ska betala. Det kommer vara löst snart” sade Kabasi till HP i oktober.

Ägaren: ”Ställena är sålda”

I slutet av oktober beviljades bolaget uppskov med kravet att betala tillbaka skulden på en månad.

När parterna möttes i rätten igen den 17 november hade skulderna fortfarande inte betalats, men Kabasi uppgav att han precis sålt restaurangen på Köpmansgatan för 700 000 kronor och att det skulle täcka de skulder bolaget har till staten. Då beviljade man uppskov på ytterligare två veckor.

Men efter att målet under tisdagen återigen togs upp i Halmstads tingsrätt står det nu alltså klart att bolaget försätts i konkurs. Det sedan Kabasi meddelat i rätten att bolaget går med på ansökan om konkurs.

Till HP skriver Salih Kabasi under onsdagen ett sms: ”Ställena är sålda. Mvh en glad före detta krögare”.

Om Mr Vinc’k och Lounge kommer att drivas vidare i annan regi är oklart.

Bolaget Vinc. K Burger Family bildades för nästan precis sex år sedan, i december 2014.

Hallandsposten har försökt nå bolagets ägare Salih Kabasi för ytterligare kommentarer utan resultat.

ANNONS