Boende vill ha farthinder och väg runt hela Fyllinge

Det körs för fort utmed Fyllingevägen tycker en boende i området som vill att kommunen sätter upp farthinder. Hon undrar också när vägen ska förlängas så att man kan köra runt om hela samhället.

ANNONS
LocationFyllinge||

Kvinnan, som bor utmed Fyllingevägen, uppger att hastighetsbegränsningen på 40 kilometer i timmen sällan hålls. De flesta kör för fort, ibland i så höga hastigheter som 70–80.

Dessutom är buskörning vanligt, tillägger hon och påpekar att det i området bor gott om barn och att det är många som både promenerar och cyklar längs vägen.

Önskar farthinder

Med tanke på trafiksituationen undrar kvinnan om kommunen kan sätta upp farthinder på Fyllingevägen. Hon undrar också när sista sträckan av vägen ska öppna så att man kan köra runt hela Fyllinge.

I dag sträcker sig Fyllingevägen fram till det nya området fjärde kvadranten å ena sidan, och i höjd med Gäddvägen å andra. Skulle vägen förlängas skulle alltså de som bor i de nybyggda områdena få närmare ut till väg 15 och slippa köra runt hela samhället för att komma hem.

ANNONS

Inga planer på att förlänga väg

Enligt trafikmiljöingenjör Annica Pålsson finns det inga beslut om farthinder i dagsläget – men alla synpunkter och önskemål sparas för framtiden. Kommunen har dessutom särskilt fokus på just Fyllinge eftersom det byggs mycket i området vilket innebär att fler kommer att flytta in och därmed ökar i sin tur trafiken.

Däremot har man inga planer på att förlänga Fyllingevägen. Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, uppger att i samband med att fjärde kvadranten planerades så valde kommunen att fortsätta verka för hållbart resande genom att underlätta för gång, cykel och buss i stället för bil.

– Genom att inte bygga bilväg hela vägen runt är tanken att få oss att förstå att cykeln blir snabbare än bilen, förklarar hon.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS