Ytterligare tre BMW-ägare drabbades av stöldligans framfart under natten till onsdagen. Natten före drabbades också tre bilägare av stölder.
Ytterligare tre BMW-ägare drabbades av stöldligans framfart under natten till onsdagen. Natten före drabbades också tre bilägare av stölder. Bild: Jan Stohr

BMW-ligan slog till på flera platser på Kammerslyckan

Tjuvar specialiserade på BMW slog till mot flera bilägare under natten till onsdagen. Boende som vaknade av sitt billarm kontaktade polisen.

ANNONS
|

Strax efter klockan fyra vaknade en BMW-ägare på Stenåldersvägen av att bilens larm blinkade och tjöt. Så fort det stod klart att det var fråga om ett stöldförsök larmades polisen till platsen.

– Jag gick upp när jag hörde oväsen utanför och kunde se flera personer som stod vid vår bil. De hade bland annat lagt plastsäckar över framlyktorna och bilens blinkers för att minska ljusskenet om larmet gick igång, beskriver bilägaren.

Tack vare bilens larm och att ägaren vaknade drog sig tjuvarna iväg utan att få något med sig. Samma lycka hade inte en BMW-ägare en bit bort på samma gata. Där tjuvarna av allt att döma kunde ta längre tid på sig och bland annat fick med sig bilens airbag som var monterad i ratten.

ANNONS

Tar det på allvar

Under tiden slog tjuvar också till mot ytterligare en BMW som stod parkerad utanför huset på en av gatorna intill i samma område.

– Polisen kom meddetsamma på natten och efter det har tekniker också varit här. De har verkligen tagit det på allvar, det uppskattar vi. Det är tråkigt att det händer, men det här är typiskt ett beställningsjobb. De har till exempel tejpat sidorutan så att glaset inte ska falla in i kupén när de krossar rutan. Kanske för att det ska var så tyst som möjligt, fortsätter bilägaren och konstaterar:

– Det är på sätt och vis skönt att vi är flera som har drabbats. Det är ett rent beställningsjobb, det känns inte personligt på samma sätt som om det exempelvis bara hade varit vi som utsattes.

Fler stölder på gång?

På två dygn har nu sex BMW-bilar utsatts för samma sorts stölder. Natten till tisdagen inträffade tre liknande stölder i Frösakullsområdet.

–Jag är rädd för att det kanske inte slutar med de här stölderna. Vi har sett liknande stölder på andra håll i landet. Då sker det ett antal stölder, oftast på nätterna, innan de drar vidare, säger Kenneth Johansson, förundersökningsledare med ansvar för stöldbrott på polisen i Halmstad.

Säkra spår

Efter nattens tillslag på Kammerslyckan hoppas polisen att man ska ha någon form av spår efter tjuvarna.

ANNONS

– Vi hoppas att teknikerna ska lyckas, de gör allt de kan för att kunna säkra något från dem, fortsätter Kenneth Johansson.

ANNONS