Blåsorkester bjöd på ”balkongkonsert” för äldre

På onsdagen bjöd 25 elever från Kulturskolans blåsorkester Junior band på en ”balkongkonsert” för äldre- boendet Villa Hertig Knut.
– Det är alltid roligt när det händer något, sa Ann-Margaret, en av de boende.

ANNONS
|

Strax efter 18-tiden tågade musikanterna från blåsorkestern Junior band in på innergården till Villa Hertig Knut.

Några av de boende hade letat sig ut på gården, medan andra njöt av musiken från balkongerna.

– Det är alltid roligt när det händer något. På senare tid har det inte varit så mycket som hänt i och med viruset, sa Ann-Margaret, en av de boende som satt på första parkett.

Junior band hör till Kulturskolan och består av cirka 25 musikanter i åldern 11–15 år. Med anledning av coronapandemin har skolans verksamheter sett annorlunda ut under våren.

– Den största förändringen är att vi inte har haft konserter på samma sätt som innan. Vi har ställt in massvis med saker, säger Jenny Lagerström, lärare på Kulturskolan i Halmstad.

ANNONS

Men så för några veckor sedan kom en förfrågan om att genomföra en så kallad ”balkongkonsert” för äldreboendet på Nissastrand.

– Vi pratade med eleverna och de tyckte att det lät som en rolig idé. Vi är alla svältfödda på konserter dessa tider, därför kändes det extra roligt att få chansen att göra det här, säger Jenny Lagerström.

Ungdomarna bjöd på kända musikstycken hämtade från bland annat Pokémon och deckarfilmer från 60-talet. Efter konserten bjöds musikanterna på fika.

ANNONS