Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bingo. Sven Persson hittade en grön skylt vid Snöstorps kyrka.

Bingospel från sadeln främjar träning

Varför inte kombinera en skön cykeltur med ett parti bingo i sommar? Nu kan den som vill prova nya vägar anmäla sig till Korpens cykelbingo.

Elva små gröna skyltar finns strategiskt utplacerade i Halmstad med omnejd på en runda som totalt är sju mil lång. På varje skylt finns en bokstav och när man har samlat alla bildar de ett ord.

Bo-Göran Andersson, ordförande på Korpen i Halmstad, förklarar hur spelet går till. För 50 kronor kan man genom kansliet köpa ett startkort och för den som orkar ta sig runt hela rundan finns det fina priser i potten. Ett 60-tal personer har redan anmält sig.

– Det började med att vi fick många förfrågningar från folk som ville cykla, men de visste inte vart. Syftet är att man ska få ett mål med träningen. Och alla skyltar ligger utmed kommunens cykelvägar, så man behöver inte ta sig ut i trafiken heller.

Sven Persson sitter på sin cykel framför skylten vid Snöstorps kyrka. Han cyklar som en del av sin rehabilitering efter en hjärnblödning och tycker att det är skönt att ha ett klart mål och säkra cykelvägar att tillgå. Cyklar gör han helst på egen hand och han planerar att ta sig runt till alla platser före den 1 oktober.

– Jag vill vara själv med naturen, då mår jag bäst. Dessutom får jag se andra delar av Halmstad där jag inte vanligtvis trampar.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här