Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Bilbrand i garage i centrala Halmstad

En personbil som stod parkerad i ett garage på Viktoriagatan i centrala Halmstad började brinna sent på söndagskvällen. Inga personer kom till skada i samband med branden som snabbt kunde kontrolleras.

Larmet om en brand i ett garage kom strax efter klockan 22 på söndagskvällen efter att en bil som står parkerad i ett garage börjat brinna.

– Det brinner på Viktoriagatan. Vi har inte fått mycket information från platsen ännu men där är väldig mycket rök på platsen, sa Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad kort efter det första larmet.

Enligt Karlsson larmades sex enheter från räddningstjänsten och rökdykare gick in för att ta reda på hur det såg ut. Mindre än en timme efter att larmet kommit in kunde man konstatera att branden var under kontroll.

– Branden är släckt och det är en bil som har brunnit, samt några bilar som då har rök- och brandskadats. Men inga personskador rapporterade. Några enheter har redan börjat avveckla och nu jobbar man med att ventilera ut röken, sa Andreas Karlsson vid tjugo i elva på kvällen.

Vad som ligger bakom branden vet man inte i nuläget.

– Det vet vi inte. Man hann aldrig börja på att evakuera några boende i området eftersom de så pass snabbt kunde få branden under kontroll.

Hur länge blir ni kvar på plats?

– Prognosen vi fick först var att det skulle ta en timme men jag tror det kan gå fortare. Men det är svårt att säga exakt. Men branden är avklarad i alla fall.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!