Polisen jagade bil som var på vansinnesfärd genom Halmstad city under tisdagskvällen. Arkivbild.
Polisen jagade bil som var på vansinnesfärd genom Halmstad city under tisdagskvällen. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Bil på vansinnesfärd – mitt i city

I ett försök att fly från polisen valde en bil att, i full fart, köra på Halmstad citys gågator, förbi uteserveringarna och rakt över gångbron över Nissan. En riktig vansinnesfärd enligt polisen.
– Folk har fått kasta sig undan. Det är ren flyt att ingen har dött, säger Mikael Höglin vid polisen i Halmstad.

ANNONS
|

Det var vid 18-tiden på tisdagskvällen som polisen fick tips om en bil som körde vårdslöst inne i centrala Halmstad. När polisen sedan fick syn på bilen valde föraren att inte stanna.

– Bilen drar iväg och kör sedan över gångbanan över Nissan mot biblioteket, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg strax efter händelsen.

Enligt vittnen som HP har pratat med ska bilen även ha kört med hög hastighet inne i stan, bland annat förbi uteserveringarna på Storgatan innan den vek av ner mot Hamngatan och Nissan. Detta bekräftas sedan av Mikael Höglin, yttre befäl vid polisen i Halmstad.

– De har kört genom stan som vettvillingar. Längs Klammerdammsgatan, Storgatan, Hamngatan och sedan över gångbron mot biblioteket.

ANNONS

Det finns inga rapporter om att någon ska ha blivit skadad under bilens färd genom stan, en otrolighet säger Mikael Höglin.

– Folk har fått kasta sig undan. Det är ren flyt att ingen har dött.

Bilen kunde senare under kvällen hittas men ingen förare eller eventuella passagerare syntes till. Nu pågår en utredning för att hitta personen som kört bilen och polisen uppmanar vittnen till att kontakta dem om man har mer information om händelsen.

– Var man på platsen och såg vad som hände eller har en video eller liknande på den här vansinnesfärden får man väldigt gärna kontakta oss på polisen, säger Mikael Höglin.

ANNONS