Bil fattade eld vid Mickedala ridhus

En personbil har börjat brinna vid Mickedala ridhus på lördagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen var bilen helt övertänd.

ANNONS
|

Larmet kom till räddningstjänsten vid klockan åtta på lördagskvällen. En personbil har fattat eld på grusparkeringen vid Mickedala ridhus.

– De ska ha försökt att släcka elden själva men inte lyckats. När vi kom till platsen så stod hela bilen i lågor, säger Thomas Andersson inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

I nuläget ska det enligt Thomas Andersson inte finnas någon risk att elden sprider sig till själva ridhuset.

– Den står cirka tio meter från byggnaden och det finns inte några andra bilar i närheten, säger han.

Vid halv nio meddelade räddningstjänsten att branden var släckt men att insatsen ändå kommer att pågå ett tag utanför ridhuset.

ANNONS

– Vi kunde bara använda pulver för att släcka branden då bilen står i ett vattenskyddsområde. Det gör att det tar längre tid att få ner temperaturen. Vi kommer vara kvar ett tag för efterbevakning och se att elden inte blossar upp igen, säger Thomas Andersson.

Räddningsledaren på plats, Fredrik Gunnarsson, trodde vid halv nio-tiden att räddningstjänsten skulle bli kvar åtminstone en halvtimme på platsen.

– Det var en rätt kraftig brand i motorhuven, men ägaren till bilen har gjort ett bra jobb innan vi kom och hållit nere det med pulversläckare som han har hittat här. Nu kommer vi att flytta bilen utanför vattenskyddsområdet om det skulle antända igen, för då har vi möjlighet att släcka med vatten, säger han och fortsätter:

– Bilen brann en rätt bra bit ifrån ridhuset och rökutvecklingen var bort från stallet. Det var inga direkta risker med det. Ur det hänseendet var det gynnsamma förhållanden.

ANNONS