Nu blir det lättnader för den som vill låna böcker.
Nu blir det lättnader för den som vill låna böcker. Bild: Jan Stohr

Bibliotek och mötesplatser öppnar i begränsad skala

Snart blir det åter möjligt att besöka biblioteken. Från och med i morgon, 2 februari, kommer alla bibliotek i Halmstad utom bokbussen att hålla öppet igen, om än med begränsad service. Det blir även lättnader i verksamheterna för unga.

ANNONS
|

Med start i morgon kommer man att kunna reservera, hämta och lämna tillbaka böcker även på närbiblioteken. Det kommer också att finnas möjlighet att använda kopiator och snabbdatorer.

”När det gäller Stadsbiblioteket har det hittills fungerat bra. Däremot ser vi problem med långa köer utanför. Genom att sprida ut besöken även på närbiblioteken tror vi att trängseln minskar och därmed risken för smittspridning”, säger Ola Magnusson, förvaltningschef på Kulturförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Det blir även lättnader i restriktionerna när det gäller kommunens mötesplatser för unga, eftersom regeringen har meddelat att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, ska kunna hålla öppet igen. Det gäller såväl inomhus som utomhus.

ANNONS

I Halmstad betyder det att ungdomsverksamheten vid Zonen Andersberg, United Oskarström, Horizonten Fyllinge, Vallåsgården Vallås samt kulturhuset Nolltrefem öppnar i begränsad skala med start tisdag.

Vid aktiviteterna gäller att varje person ska ha tio kvadratmeter rumsyta. Kulturförvaltningen betonar att det kommer att genomförs noggranna riskbedömningar för att se till att verksamheterna bedrivs på ett smittsäkert sätt, såväl för personal som besökare.

Fakta: Öppettider biblioteken 2 februari–16 februari

Stadsbibliotekets entréområde: mån–fre klockan 10–18, max fem besökare åt gången.

Söndrum: fre klockan 12-16, max fem besökare åt gången.

Vallås: mån, ons klockan 12–17, max fem besökare åt gången.

Oskarström: mån klockan 13–18, fre klockan 10–14, max fem besökare åt gången.

Getinge: tis, tors klockan 13–18, max fem besökare åt gången.

Fyllinge: ons klockan 14–18, max tre besökare åt gången.

Harplinge: mån, tors klockan 13–18, max fem besökare åt gången.

Andersberg: mån, tors klockan 12–15, max tre besökare åt gången.

Medborgarservice vardagar klockan 9–15.

Källa: Kulturförvaltningen

ANNONS