Elisabeth Haglund, vd för Hotell Tylösand, är förväntansfull inför säsongspremiären av Bettans bar. I förberedelserna inför sommarsäsongen ingår i år att allt fler väljer att semestra i hemtrakterna.
Elisabeth Haglund, vd för Hotell Tylösand, är förväntansfull inför säsongspremiären av Bettans bar. I förberedelserna inför sommarsäsongen ingår i år att allt fler väljer att semestra i hemtrakterna. Bild: Jan Stohr

Bettans bar slår upp portarna för sommaren

I tider när inget är sig likt slår Bettans bar upp portarna, öppnar för sommaren och signalerar: ”Sommaren är här...”

ANNONS
|

Till och med vädret anpassade sig för att visa att nu är det dags att ta klivet in i sommaren. För trots att 5 juni inleddes med smattrande regn mot rutorna blev det en säsongspremiär i strålande solsken och fri sikt hela vägen till den blå horisonten.

HP träffar Hotell Tylösands vd Elisabeth Haglund inne i Bettans bar. Gästerna är i antågande och trots alla förändringar i samhället spår hon att baren är just ett sådant sommartecken som både signalerar tradition och ett slags hopp om att livet går vidare.

Rätt håll

– Vi har förstås anpassat oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer till punkt och pricka. Vi har bland annat glesat ut borden och ser till så att man kan hålla avståndet, beskriver hon och fortsätter:

ANNONS

– Jag tycker att öppningen är ett tecken på att vi är på väg åt rätt håll. Vi ser fram emot det här. Det är ganska mycket bokningar och vi hoppas på ganska mycket folk. Vi vet att Halmstadborna tycker att det är ett sommartecken när vi öppnar baren. Många hör av sig under våren och frågar: ”När öppnar Bettans?”

Svemestra

En anpassning inför livet som det ser ut nu är att man erbjuder take away.

– Generellt sett, i samhället, är alla mer försiktiga nu. Våra olika verksamheter har plats för lite färre gäster, genom att vi glesar ut avstånden. Vi tror att många kommer att semestra i Sverige i år.

ANNONS