Besked om hur Halmstads kommun påverkas av de skärpta coronaråden dröjer till onsdagen.
Besked om hur Halmstads kommun påverkas av de skärpta coronaråden dröjer till onsdagen. Bild: Roger Larsson/HP Arkiv

Besked dröjer om effekter i Halmstad efter skärpta råd

På tisdagen skärptes råden för Halland med anledning av en ökad spridning av covid-19. Vilka konsekvenser det får för Halmstads kommunala verksamheter dröjer till onsdagen klockan 13.00.

ANNONS
|

Vid lunchtid på tisdagen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att nya, skärpta coronaråd införs i Halland, Örebro och Jönköpings län.

– Läget är mycket allvarligt, sa statsminister Stefan Löfven (S) på presskonferensen.

Råden som presenterades av regeringen innebär bland annat att man ska avstå från fysisk kontakt med andra än dem man bor med, avstå från att vistas i inomhusmiljö där trängsel kan uppstå, samt att jobba hemifrån om möjligt.

Vad de nya råden får för konsekvenser för Halmstads kommun och dess verksamheter – som Halmstad Arena, arenabadet och biblioteken – var på tisdagen oklart.

– Vi har precis tagit emot beslutet från regeringen och håller på att analysera vilka effekter det får. Inom ett dygn räknar jag med att vi kan lämna ett svar, sa Anders Thorén, förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen, vid 14.30-tiden.

ANNONS

Svaren väntas komma under onsdagen, då Halmstads kommun har bjudit in till en presskonferens med start klockan 13.00. Där ska företrädare för kommunen redogöra för de åtgärder som kommer att vidtas i Halmstads kommun med anledning av de skärpta lokala råden.

Medverkande på presskonferensen är Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande, Mattias Rossköld, kommundirektör, Anders Thorén, chef på teknik- och fritidsförvaltningen, Ola Magnusson, chef på kulturförvaltningen och Karolina Davidsson, vd för Destination Halmstad AB.

LÄS MER:Hylte beredd på att stänga flera verksamheter

ANNONS