Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Maria Norrman är glad för de fem parkeringsplatser som nu avsätts till habiliteringens besökare men vill se en permanent lösning.

Besökare får rätt till öronmärkta p-platser

Flera handikappföreningar har gemensamt önskat att tio parkeringsplatser vid habiliteringen i Halmstad ska öronmärkas till habiliteringens besökare. Region Halland går nu med på att avsätta fem platser.

Hallandsposten har tidigare berättat om parkeringsproblemen vid habiliteringen i Halmstad. Problemen uppstod när kommunen valde att bygga bostäder på grusparkeringen vid Movement. Som lösning gjordes parkeringen vid habiliteringen, som då var avsatt till habiliteringens besökare, om till allmän parkering.

Flera handikappföreningar från Halmstad, Hylte och Laholm reagerade på detta i en gemensam skrivelse till teknik- och fritidsförvaltningen och regionservice. De skrev bland annat att många av deras medlemmar inte har tillstånd att parkera på handikapplats men trots det har svårt att parkera längre bort. En anledning till det är att en del av barnen är svåra att få med till habiliteringen. "Och att då tvingas gå flera hundra meter är oacceptabelt", skrev de.

Kommunen skriver i sitt svar att de inte längre har någon parkering på kommunal mark i området och att öronmärkta platser därför måste läggas på Region Hallands mark vid habiliteringen. 

Region Halland svarar att de tillsvidare kan avsätta fem parkeringsplaster som kommer att finnas tillgängliga från den sista september.
– Vi är lite nöjda med fem platser men det hade behövts tio, säger Maria Norrman, ordförande i RBU Halland, en av föreningarna bakom skrivelsen.

Vidare skriver Region Halland att lösningen är tillfällig i väntan på en kommande översyn av parkeringsfrågan.
– Vi hoppas att de kommer fram till en bra slutgiltig lösning. Vi vill självklart ha en permanent lösning på problemet så vi kommer att fortsätta bevaka detta, säger Maria Norrman. 

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här