Beriden musikkår kommer till Halmstad

En av huvudstadens populära turistattraktioner kommer till Halmstad för ett turnéstopp. Livgardets Dragonmusikkår ska spela och rida en parad genom staden och avsluta på Stora torg.

ANNONS
|

Den ridande musikkåren kommer tillsammans med fanförare ur Livgardets Livbataljon och Beridna Högvakten till Halmstad under lördagen. Först för en parad med hästar från Strandgatan till Stora torg under dagen och därefter en konsert i Immanuelskyrkan på kvällen.

Livgardets Dragonmusikkår är en av få ridande musikkårer i världen. Till vardags syns de i vaktparaden genom Stockholm till kungliga slottet då de spelar under högvaktsavlösningen, vilket brukar vara en uppskattad turistattraktion. Musikkåren medverkar också vid ett antal evenemang runt om i Sverige. Varje år anordnas parader i ytterligare två städer, i år har turen kommit till Halmstad och Lidköping.

Paraden startar klockan 11:50 på lördagen på Strandgatan och beräknas vara framme på Stora torg klockan 12.10. Klockan 17 ges en konsert, utan hästar, i Immanuelskyrkan under ledning av Joakim Unander. Entrén är gratis men kräver biljetter som kan bokas genom Halmstad turistcenter.

ANNONS

LÄS MER:Här vaskas framtidens paradhästar fram

ANNONS