Förslaget möjliggör en ny F–3-skola för 300 elever påfastigheterna Nippeln 1 och Nonien 1 med flera, i samband med den nedlagda förskolan Dungen.
Förslaget möjliggör en ny F–3-skola för 300 elever påfastigheterna Nippeln 1 och Nonien 1 med flera, i samband med den nedlagda förskolan Dungen. Bild: Cecilia Welin/HP Arkiv

Berörda får tycka till om ny skola på Fyllinge för 300 barn

Den nya F–3-skolan på Fyllinge ska vara på två våningar och rymma 300 barn. Nu kan berörda tycka till om förslaget på detaljplan – som möjliggör byggnationen.

ANNONS
|

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har beslutat att förslaget på ny detaljplan, som möjliggör bygget av den nya skolan i Fyllinge, ska gå ut på samråd. Det innebär att berörda kan tycka till om kommunens planer.

Det handlar om en ny F–3-skola på två våningar, med skolgård, som ska rymma 300 barn. Skolan ska byggas nära stadsdelens nuvarande F–9-skola vid Jaktfalksvägen.

Den aktuella fastigheten är redan utpekad för skoländamål, men för att kunna säkerställa en tillräckligt stor skolgård har man valt att pröva även fastigheterna intill för skoländamål. Detta möjliggör också fler framtida skolbyggnader i takt med att befolkningen ökar.

Enligt kommunen beräknas detaljplanen kunna antas våren 2021.

ANNONS

LÄS MER: Ny skola på Fyllinge går loss på över 110 miljoner

ANNONS