Båt brann ute till havs

Tidigt på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten, kustbevakningen och sjöräddningssällskapet om en båtbrand ute till havs.

ANNONS
|

Räddningstjänsten, kustbevakningen och sjöräddningssällskapet fick larm om den brinnande fritidsbåten strax innan halv fyra på söndagsmorgonen.

— Båten har brunnit i havet utanför Östra stranden i Halmstad, i höjd med campingen, säger Peter Karlborg, räddningstjänstens inre befäl.

Båten ska ha legat ungefär 150 meter ut i vattnet. Strax efter halv åtta arbetade räddningstjänsten och kustbevakningen med att bärga båten till land. Kustbevakningens uppgift var också att se till att inga farliga ämnen skulle sprida sig i vattnet.

— Räddningstjänsten fick tag i en hjullastare, så vi fick dra in vraket till stranden med gemensamma krafter, säger Christian Carlsson, vakthavande befäl på kustbevakningen.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand då orsaken till branden är okänd.

Stor sökinsats

Under morgontimmarna har sjöräddningen och kustbevakningen genomfört en större sökinsats och genomsökt området med fyra båtar och en helikopter. Strax innan klockan åtta avslutades sökinsatsen.

— Ingen person saknas vad vi vet, vi vill bara säkerställa att ingen varit i vattnet. Sikten är god och vi har inte hittat något som tyder på att det ska vara någon där, säger Carl-Johan Tylegård, sjöräddningsledare på sjö- och flygräddningscentralen JRCC.

Under söndagseftermiddagen meddelande Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, att båten har, med hjälp av kommunen, fraktats med lastbil till polisen där den inväntar vidare undersökning.

– Båten står hos polisen nu och avspärrningarna på stranden ska vara borttagna. Teknikerna kommer att undersöka vad som är anledningen till att båten börjat brinna. Antingen om det är ett tekniskt fel som ligger bakom eller om någon har tänt på den, förklarar Christer Fuxborg.

ANNONS