Balfesten började redan på gatan

Bortsett från en gnutta blåst var vädret strålande fint när tisdagskvällens balgäster gjorde entré i Tylösand, och de omkring 460 studenterna var på lika strålande humör. – Det kommer att bli show de la show, sade Fatmir Haliti.

ANNONS
|

Redan vid 14.30 – en och en halv timma innan studenterna på Kattegattgymnasiet och Sannarpsgymansiet skulle göra entré på röda mattan – började åskådarna utanför Hotel Tylösand bli många. Vid hotellets entré var det relativt tyst och där syntes varken studenter eller fordon. Den första bilen, en vit limousin så klart, stod parkerad nästan 400 meter längre bort på Tylöhusvägen – och där var det långt ifrån tyst. Hundratals bal-sugna ungdomar stod och stampade i väntade på att få köra fram.

Bland de första i bilkön var Fatmir Haliti från Kattegatt och Kaes Ahmad från Sannarp. Med rutorna nedvevade dånade musiken ut från bilens högtalare och duon släppte loss rejält på gatan.

ANNONS

– Det kommer att bli show de la show – en minnesvärd kväll, ropade Fatmir Haliti.

– Vi ska vara fina, men ha kul samtidigt. Det kommer att bli livets kväll, fyllde Kaes Ahmad i.

SE MER: Se bilder på alla studenter från röda mattan

Kön med bilar ringlade lång längs Tylösandsvägen och till skillnad från balen i söndags bjöd solen på härlig värme, vilket fick flera studenter att lämna bilarna för skuggan under trädkronorna. Men inte alla – mitt i solgasset på vägen stod Pernille Johanson, Elin Persson och Fanny Nilsson, samtliga studenter på Sannarp.

– Jag har förberett mig för den här kvällen sedan höstlovet, det kommer att bli så kul, sade Elin Persson.

Hennes väninna Pernille Johanson var inte fullt så optimistisk.

– Det är för överskattad, jag tror att vi har taggat för den här balen så mycket att det kommer att bli tråkigt.

– NEJ! Vi håller inte med. Skriv att vi inte håller med, kontrade hennes kamrater snabbt.

De välklädda ungdomarna gick fram och tillbaka mellan bilarna, pratade, skrattade och sjöng med i musiken som förmodligen ekade ända hem till Per Gessle. Devin Radianu gjorde en hjälteinsats och bar Shqiponje Bekteshis långa klänningssläp medan de gick mot sin bil. ”Oh my god, bästa baldejten någonsin”, konstaterade någon när de passerade förbi.

ANNONS

En riktig gentleman?

– Så är det, konstaterade Devin Radianu kort med ett leende.

Mitt bland alla mullrande V8-motorer fanns även ett fordon som inte gjorde något större väsen av sig. I en golfbil, pyntad med björkkvistar, satt de miljömedvetna Kattegattstudenterna Josefin Bennet och Attila Kovacs.

– Det var antingen det här eller att cykla, sade Attila Kovacs, som satt bakom ratten.

– Så det blir ingen champagne för Attila. Ännu, sade Josefin Bennet.

ANNONS