Backade på och körde iväg - ung kvinna anklagas för smitning

Den unga kvinnan visste inte att hon var skyldig enligt lag att stanna kvar efter trafikolyckan hon orsakat. Hon körde därifrån men kan nu få betala konsekvenserna.

ANNONS
|

Enligt vittnesmålen var hon nonchalant efter att hon backat in i en parkerad bil. Ett medelålders par blev vittnen till det hela och har kommit att spela en nyckelroll i utredningen. De står nämligen för nästan all bevisning.

Paret har beskrivit händelsen så här: de hörde en smäll på gatan, och att de såg en Volvo som backat in i en parkerad bil. Enligt mannen i paret gick föraren till Volvon, den unga kvinnan, ut och studerade bilen hon backat in i, men hoppade sedan tillbaka in i förarsätet utan att lämna någon lapp.

Han gick fram till henne och frågade om hon verkligen tänkte köra därifrån och förklarade att hon i sådana fall gjorde sig skyldig till en smitningsolycka, vilket är ett brott.

ANNONS

”Jaha”, ska den unga kvinnan ha svarat innan hon körde därifrån.

Nu kommer lagen ikapp henne. Frun i paret fotograferade både bilen och den unga föraren och lämnade in bilderna till polisen.

Den unga kvinnan försvarar sig med att hon inte visste att hon hade skyldighet att stanna kvar på olycksplatsen, eftersom att hon inte fått den informationen under körkortsutbildningen. Till saken hör att den unga kvinnan ännu inte hade tagit sitt körkort, varpå hon utöver smitning från olycksplats också åtalas för olovlig körning.

Åklagaren yrkar på dagsbot som straffpåföljd, och anser att 50 á 160 kronor (totalt 8 000), är lämpligt.

Ägaren till den påbackade bilen blev informerad om olyckan av en lapp som paret lämnat kvar. Han har lämnat ärendet till sitt försäkringsbolag.

ANNONS