Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

När kommunen överraskade med nya bänkar på stranden i Haverdal blev det rikligt uppmärksammat på Facebook. Men de är inte bara dem som har fått ta del av det senaste bänkinitiativet. Bild: Roger Larsson
När kommunen överraskade med nya bänkar på stranden i Haverdal blev det rikligt uppmärksammat på Facebook. Men de är inte bara dem som har fått ta del av det senaste bänkinitiativet. Bild: Roger Larsson

Bänkinitiativet skapar glädjerop på Facebook

När kommunen överraskade med en ny bänk på stranden i Haverdal blev den rikligt uppmärksammad på Facebook. Men det är inte bara de som har fått ta del av det senaste bänkinitiativet.

En mystisk bänk som dök upp på stranden i Haverdal blev hyllad på Facebook av Haverdalsborna. Kommentarer som ”Åh så efterlängtad” och ”De är verkligen vackra” strömmade in. Men vem som satt dit den var inte givet från början.

Bakom det uppskattade initiativet står Teknik- och fastighetsförvaltningen och bland annat Boris Bile, som såg potentialen i ett gäng ekstockar.

– Vi hade ex antal ekstockar som stod inne i vår depå så jag frågade om jag fick ta dem för att bygga sittstockar av. Det var dels ett eget initiativ men det är ett faktum att vi vill höja kvaliteten på stränderna och det gör vi varje år, berättar han.

För den som vill provsitta en av de nya bänkarna finns en större del på Östra stranden och några utspridda i Frösakull, Villshärad och Haverdal. Så att alla får ta del av dem.

– Det blev ungefär 45-50 stycken och vi gjorde klart dem i februari men satte ut dem för nån vecka sedan. Vi var tvungna att grundmåla och olja in dem först, sen väntade vi på det fina vädret, berättar Boris Bile.

På Östra stranden har Lars Hollman precis anlänt för att ta en promenad, men först blir det att provsitta en av de nya bänkarna.

– Men man får inte sitta för länge, påpekar han.

Han har cyklat från sitt hem i Kvibille för sin dagliga promenad och är redo för en välförtjänt paus.

– Vad trevligt, det tycker jag, säger Lars Hollman om de nya bänkarna och tillägger:

– Den känns stabil. Jag brukar promenera lite överallt så jag får väl prova dem i Haverdal med.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här