Avtäckningen – en stor höjdpunkt på nollningen

Årets nollning börjar lida mot sitt slut. Både tråkigt och spännande eftersom att en av de stora höjdpunkterna är kvar – avtäckningen då ”overallerna” blir sitt riktiga jag.

ANNONS
|

–Straffmästaren är säkert blond, och jättesöt, säger 20-åriga Lina Fagerberg.

Under tio dagar går nollorna runt och funderar på hur ”overallerna”, de som arrangerarnollningen, egentligen ser ut. Snart är det dags för avtäckningarna och då ryker overallernas peruker, solglasögon och annan förklädnad.

– Jag har lyckats se att någon har blå ögon, säger 20-åriga Matilda Vigedal som har flyttat hit från Stockholm och ska börja programmet samhällsanalys och kommunikation.

Matilda berättar att de redan under första dagarna fick en bra sammanhållning i klassen.Hon och de tre tjejerna Johanna Petersson, Hanna Östlund och Lina Fagerberg har alla orangea t-shirtar, vilket betyder att de ska börja samma program.

ANNONS

– Jag har hört gott om studentlivet här i Halmstad. Att det är en lagom stor stad tror jag gör att det blir mer personligt, säger Lina Fagerberg som har flyttat hit från Norrtälje.

Tjejerna berättar att nollningen hittills har varit över deras förväntan. Men något som dock förvånat dem är hur lite alkohol det varit under dagarna.

– Jag tycker bara det är positivt. Nu har vi kunnat lära känna varandras riktiga jag, utan alkohol, och varit piggare, säger Hanna Östlund.

Vad har hittills varit det bästa med nollningen?

– Avslöjandet av fusknollorna var det bästa. Vi blev så förvånade. Alla trodde ju att de skulle gå i vår klass, säger Hanna Östlund.

Programmet har två så kallade ”fusknollor”. En tjej och en kille, som under de första dagarna låtsades att de också var nollor, fast att de redan har gått ett årpåprogrammet.Fusknollornas roll är att få en bra stämning i gruppen. De ska se till att nollorna har en trygg punkt att gå till eftersom de inte är maskerade.

– Dagen innan avslöjandet blev jag utslängd från nollepuben. Sedan fick jag ensam bestraffning av straffmästaren på stranddagen. Jag fick ställa mig på knä, nöffa som en gris och fick silvertejp på kinden som drogs av, säger Rasmus Ull som var fusknolla.

ANNONS

Han berättar att ingenting gjorde ont och att han var med på allt.

– Jag låtsades som att det gjorde ont och blev jättearg. Sedan kom jag tillbaka som en overall.

ANNONS