Avsnitt 45: Sexköp i Halmstad – Bakom kulisserna på granskningen

Efter HP:s granskning av sexhandeln berättar nu reportrarna bakom reportagen hur allt gick till väga.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Det 45:e avsnittet av Hallandspostens podcast Veckans viktigaste tar upp tråden från den artikelserie som har publicerats den senaste veckan – Den dolda sexhandeln i Halmstad. Artiklarna är skrivna av Julia Paulsson och Joakim Kullberg, och tillsammans med poddens programledare Johan Hammerby diskuterar de hur arbetet har gått till. Hur har det varit att ta sig an ett så stort jobb, med många infallsvinklar?

Bland annat får vi höra hur det gick till när de skapade en fejkad profil på Tinder för att se om några män nappade på lockbetet om att köpa sex av en påhittat kvinna – och det gjorde de. Vi får också höra om hur det blev när reportrarna sedan också konfronterade de potentiella sexköparna.

ANNONS

Vi får höra om intervjun med Cassandra Hedberg, som sålde sex i Halmstad som ung. Joakim och Julia berättar också om när de fick följa med polisen ut på kvällsspaning, och även i övrigt hur polisen jobbar i dessa ärenden. Alla delar i artikelserien finns här!

Detta och mycket mer kan ni höra i veckans avsnitt. Podden Veckans viktigaste finns bland annat på Spotify, Acast eller andra platser där ni brukar lyssna på poddar, samt här ovanför i den här artikeln.

Senaste avsnitten

LÄS MER:Avsnitt: 44: ”Nu är det upp till bevis för Hallandsandan”

LÄS MER:Avsnitt 43: ”De blev de stora eftervalsförlorarna”

LÄS MER:Avsnitt 42: Hur ska de gamla fienderna S och M kunna samarbeta?

LÄS MER:Avsnitt 41: ”Det finns väljare som tycker att de har blivit lurade”

Prenumerera på Veckans viktigaste i din poddspelare:

iTunes (Podcaster-appen till iPhone)

Spotify

Google podcast

Acast

ANNONS