Avsnitt 39: Valspecial – kommunvalet i Halmstad

I det sista specialavsnittet i HP:s poddserie inför valet handlar det om Halmstad, en kommun där två nya lokala partier utmanar om att ta sig in i maktens finrum.

ANNONS
LocationHalmstad||

Efter interna bråk inom både Moderaterna och Sverigedemokraterna har två nya partier bildats i kommunen – Halmstads lokala parti och Hjärta för Halmstad. Hur dessa ska påverka utgången i kommunvalet återstår att se, och det är ett av ämnena i avsnitt 39 av Hallandspostens podcast Veckans viktigaste.

I det femte och sista valavsnittet samtalar kommunreportrarna Michael Larsson och Cecilia Welin med poddens programledare Johan Hammerby om vad som står på spel i Halmstad. Vilka är de viktigast frågorna – om det ens finns några sådana? En annan aspekt handlar om hur välkända politikerna är för Halmstadborna – framförallt nu när det är flera partier som har bytt ut toppnamnen inför årets val.

ANNONS

Härom veckan gjordes ett specialavsnitt om folkomröstningen om hotellet, men eftersom det är en så stor fråga får den även ta lite plats även i detta avsnitt.

Podden Veckans viktigaste finns bland annat på Spotify, Acast eller andra platser där ni brukar lyssna på poddar, samt här ovanför i den här artikeln.

LÄS MER:Avsnitt 38: Valspecial – kommunvalet i Laholm

LÄS MER:Avsnitt 37: Valspecial – Folkomröstningen om hotellet

LÄS MER:Avsnitt 36: Valspecial – regionvalet i Halland

LÄS MER:Avsnitt 35: Valspecial – kommunvalet i Hylte

Prenumerera på Veckans viktigaste i din poddspelare:

iTunes (Podcaster-appen till iPhone)

Spotify

Google podcast

Acast

ANNONS