Attendo fick ställa i ordning Patrikshill

Ordningen på äldreboendet Patrikshill är återställd. Vid en slutbesiktning av lokalerna konstaterades att utrustning som tidigare fått ben, nu hittat tillbaka. – Det har flyttats hit grejer hela veckan, säger Ola Jansson, fastighetsskötare på Riksbyggen, som förvaltar lokalerna.

ANNONS
|

Som Hallandsposten tidigare berättat så ertappade Ola Jansson vårdföretaget Attendo med att tömma Patrikshills tillagningskök på utrustning. Ett lokalt företag hade anlitats för att koppla bort bland annat varmluftsugnar, spisar och kylar. Avsikten var att ersätta dessa med en äldre köksutrustning, som fraktats dit från Malmö. Även lös utrustning, som vagnar och kantiner, saknades.

Den fastighetsansvarige på hemvårdsförvaltningen försökte tillkalla polis, men det slutade med att man lyckades övertala hantverkarna att lämna kvar köksutrusningen. Samma dag hölls också ett blixtinkallat möte mellan kommunen, Riksbyggen och Attendo. Det fattades även beslut om en extra besiktning av Patrikshill, där alla inventarier skulle jämföras med vad som fanns på plats när Attendo tog över driften 2011.

ANNONS

– Besiktningen är nu genomförd och allt är återställt. Därmed finns inte längre några oklarheter mellan oss och Attendo, säger Jennie Vidal, chef för hemvårdsförvaltningen.

Har det som hänt påverkat kommunens förtroende för Attendo?

– Attendo menar att det hela rört sig om ett missförstånd och är angelägna om att ha ett fortsatt gott samarbete. Det vill vi också ha. Vi kan konstatera att det funnits meningsskiljaktigheter kring inventarierna, men att de har rättats till, säger Jennie Vidal.

Attendos presschef, Hannes Kataja, förklarar vad missförståndet bestod av:

– När vi tog över Patrikshill så gjorde vi en rad investeringar i köket. I avtalet med kommunen står att sådana investeringar tillfaller fastighetsägaren, men när vi sedan flyttade ut så uppstod en missuppfattning kring vilken utrustning som var Attendos och vad som tillhörde fastighetsägaren och kommunen. Det var olyckligt. Vi har mycket verksamhet i Halmstad och har nu försökt ställa allt till rätta, säger han.

Fastighetsskötaren Ola Jansson konstaterar att hans larm om "köksstölden" fick god effekt.

–Ja, nu har till och med vagnar och kantiner kommit tillbaka. Jag kan tycka att kommunen är lite försiktig i sin kritik, men det viktigaste är att vi fick ordning på prylarna igen, säger han.

ANNONS
ANNONS